Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2020 12:02

Питання е-декларування затягнули через Дубінського

Питання е-декларування затягнули через Дубінського
Альтернативний законопроєкт про відновлення е-декларування розглянуть на наступному пленарному тижні. Фото: Укрінформ

Верховна Рада розгляне законопроєкт про відновлення електронного декларування та кримінальної відповідальності за брехню у декларації наступного пленарного тижня. Бо у Раді появився ще один альтернативний законопроєкт нардепа від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення е-декларування: у Раді підтримали законопроєкт Разумкова, Зеленського - не розглядали

Спікер ВР повідомив про внесений альтернативний законопроєкт, щодо якого ще немає рішення комітету. Тому голосування відклали на наступний пленарний тиждень 17-20 листопада.

"Вчора, після того як був розглянутий цей документ (законопроєкт про відновлення е-декларації, - Gazeta.ua) і була досягнута позиція, що він буде розглядатися в залі сьогодні. Після того, як профільний комітет запропонував прийняти його за основу і в цілому, один із наших колег, Олександр Дубінський, вніс альтернативний законопроєкт. Я не буду коментувати цю дію, але Верховна Рада не порушує закони. Ми сьогодні не можемо розглянути цей закон, тому що немає висновку комітету".

"Я думаю, ми зараз скоротимо строки і розглянемо цей законопроект на наступному пленарному тижні", - додав він.

За скорочення термінів підготовки до другого читання законопроєктів про відновлення е-декларування проголосували 292 нардепи.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

30 жовтня президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

2 листопада голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс альтернативний проєкт закону. Він запропонував повернути е-декларування в первісному вигляді, а потім в нормальному режимі міняти закон за 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Питання е-декларування затягнули через Дубінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути