вівторок, 07 серпня 2018 11:49

Письменник - українцям, які нарікають на Раду: Це і є ваше дзеркало

Письменник - українцям, які нарікають на Раду: Це і є ваше дзеркало
Українські політики відірвані від життя, каже письменник Тарас Прохасько. Фото: Chilla Palosh

Верховна Рада, на яку так нарікають, і є відзеркаленням українців.

Про це сказав письменник Тарас Прохасько.

"Верховна Рада, на яку так нарікає український народ, є насправді цілковито адекватним відобразником душевного стану народу. У наших умовах будь-який парламент не може вискочити над рівнем виборців. І це є погано", - цитує "Українська правда"

Зараз немає доцільності давати людям більше повноважень, наприклад, пересічним громадянам писати закони й подавати їх у ВР, як це пропонують окремі кандидати в президенти, вважає письменник.

"Тому що психічний стан українського народу є настільки в загрозливому стані, що з цього буде просто нонсенс. Це буде театр абсурду. Якщо сказати, у що я вірю, у що би я вірив, то я би хотів владу експертів", - сказав Прохасько.

"Потрібні провідники. Це не може бути диктатор, однозначно.

Але добре би було, це моє ідеалістичне уявлення, щоб фахівці, технократи мали якийсь вплив. Щоб не було такої ситуації, коли якась служба охорони пам'ятників історії та архітектури не має ніякого впливу на містобудівельну політику в будь-якому місті України. Коли є фахівці, які кажуть, що так не можна робити", - додав письменник.

Головною стратегію українського політикуму є вичерпування ресурсів

Теперішні політики відірвані від життя, вважає літератор.

"Як еколог за освітою, я бачу, що головною стратегію українського політикуму є вичерпування ресурсів. Стратегія просто на те, щоб використати всі ті ресурси, які ще є, з докладанням мінімальних творчих зусиль.

Я не бачу творення. Я бачу вичерпування на всіх рівнях. Я не можу цього довести, але знаю, що всі ці вертикалі, піраміди вичерпування працюють в усіх галузях", - сказав Прохасько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сюжет про відпочинок в Іспанії змусив Порошенка дзвонити журналісту

Українці обрали Верховну Раду восьмого скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014-го. До парламенту пройшли: "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозицій­ний блок", "Радикальна партія" Олега Ляшка й "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах.

Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Письменник - українцям, які нарікають на Раду: Це і є ваше дзеркало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути