середа, 03 жовтня 2018 14:36

Після скандалу з багатством топ-розвідника у Раді пропонують засекретити декларації силовиків

Після скандалу з багатством топ-розвідника у Раді пропонують засекретити декларації силовиків
Засекретити пропонують навіть декларації бухгалтерів. Фото: УНІАН

У парламенті пропонують засекретити декларації про доходи співробітників силових органів.

Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді під номером 9148.

Документ дозволить співробітникам розвідки, СБУ, Нацполіції, податкової Нацгвардії та інших силових органів подавати таємні декларації у паперовому вигляді. Одночасно силовикам залишають можливість засекретити декларації всіх співробітників - від керівників до бухгалтерів. Виняток - глава СБУ, якого призначає президент своїм указом.

"Силовики, які чують цю новину, тихо аплодують. Такі спроби були з самого моменту введення електронного декларування. Я б тут розділяв. Одна справа, ящо мова йде про силовиків, які є засекреченими агентами та працюють, наприклад, у зовнішній розвідці. Інша справа, якщо ідеться про декларації всіх силовиків. Відчуваю, що під цей законопроект влізти хочуть усі. Це проблема.

Якщо цей законопроект буде ухвалений, він повинен стосуватися лише засекречених співробітників спецслужб", - прокоментував ініціативу політичний аналітик Максим Маньковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивне збагачення топ-розвідника країни: у Раді хочуть бачити Грицака

10 березня антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для реєстрації справи стали матеріали журналістських розслідувань. За інформацією ЗМІ, перший заступник голови СБУ отримав "активи у значних розмірах, законність підстав набуття яких не підтверджується доказами". Журналісти повідомили про маєтки та автомобілі дружини чиновника.

Також журналісти провели розслідування статків першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочка. З'ясувалося, що він володіє нерухомістю на понад 200 млн грн та їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. А члени його сім'ї мають російське громадянство та бізнес у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Після скандалу з багатством топ-розвідника у Раді пропонують засекретити декларації силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути