вівторок, 02 жовтня 2018 19:48

У родини топ-СБУшника знайшли нерухомість на мільйони та паспорти РФ

У родини топ-СБУшника знайшли нерухомість на мільйони та паспорти РФ
Семочко не зміг пояснити журналістам походження свого майна і російські паспорти родичів. Фото з відкритих джерел

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн грн, а члени його сім'ї мають російське громадянство та бізнес у Криму.

Про це стало відомо з розслідування програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом".

Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Живе у закритому котеджному містечку в Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метра офіційно придбала Тетяна Лисенко. Ще два великі будинки у Козині нещодавно були оформлені на її дочку Анастасію. За інформацією журналістів, Лисенко доводиться дружиною Семочку.

Анастасія Лисенко взимку 2017 року придбала будинок у Конча-Заспі, який раніше оцінювали в $2 млн. У січні 2017 року вона також придбала маєток майже на 700 м2. Крім того, у соцмережах вона виставляла фото з вертольотом на винзаводі "Шабо" під Одесою. Переліт до Києва коштує в $4-6 тис.

У розслідуванні йдеться, що три будинки в Козині обійшлися Семочку в близько $8 млн. При цьому аналіз доходів його сім'ї говорить про відсутність легального джерела таких доходів.

Судячи з фото з соцмереж, сім'я постійно їздить до анексованого Криму. Журналісти перевірили достовірність копій російських паспортів родичів Семочко і з'ясували, що всього в Криму зареєстровано 8 його родичів з подвійним громадянством. На запит програми він заявив, що родинні зв'язки є конфіденційною інформацією. Походження майна він також не пояснив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маєтки родичів завголови СБУ

10 березня антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для реєстрації справи стали матеріали журналістських розслідувань. За інформацією ЗМІ, перший заступник голови СБУ отримав "активи у значних розмірах, законність підстав набуття яких не підтверджується доказами". Журналісти повідомили про маєтки та автомобілі дружини чиновника.

Зараз ви читаєте новину «У родини топ-СБУшника знайшли нерухомість на мільйони та паспорти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути