вівторок, 21 березня 2023 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Після розголосу у ЗМІ Угорщина визнала ордер на арешт Путіна

Після розголосу у ЗМІ Угорщина визнала ордер на арешт Путіна
Угорщина визнала рішення МКС, заявив держсекретар країни Золтан Ковач. Фото: Facebook.com/zoltanspox

В Угорщині заявили, що не блокували спільну заяву країн Європейського Союзу про ордер Міжнародного кримінального суду на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна.

Держсекретар Угорщини Золтан Ковач, відповідальний за міжнародну комунікацію та міжнародні відносини Угорщини, зробив заяву у вівторок.

Назвав фейком повідомлення ЗМІ про блокування його країною заяви ЄС.

"Угорщина визнала рішення МКС та не бажає його ніяк коментувати. Однак, якщо високий представник чи будь-яка держава-член захоче зробити заяву, Угорщина не заперечуватиме", – заявив Ковач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще дві країни підтримали спецтрибунал над Росією

Раніше угорське видання Index повідомило, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заблокував спільну заяву країн-членів ЄС щодо виданого МКС ордеру на арешт Путіна.

Видання отримало відповідь від угорського уряду про те, що Будапешт не накладав вето на ордер на арешт Путіна, а "лише виступив проти резолюції, яку Жозеп Боррель хотів видати від імені всіх країн-членів ЄС".

Вчора агенція Bloomberg повідомила, що Угорщина заблокувала спільну заяву країн-членів ЄС. Через це заяву від свого імені опублікував високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Зараз ви читаєте новину «Після розголосу у ЗМІ Угорщина визнала ордер на арешт Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути