Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2012 17:48

Спецтема: Луценко за ґратами

"Після рішення Євросуду по Луценку прокурорів мали би залишити без погонів" - нардеп

"Після рішення Євросуду по Луценку прокурорів мали би залишити без погонів" - нардеп
На думку Кармазіна, якщо в держави такі нікчемні звинувачення, то аналогічно нікчемними будуть і вироки суду. Фото: karmazin.org.ua

Двох прокурорів, які брали участь у Європейському суді на боці проти Луценка, повинні були вже відсторонити від роботи.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Кармазін.

"Я був на останньому засіданні суду в справі Луценка. Був просто вражений від того, що там побачив, - говорить він. - Таке враження, що право в державі перестало існувати, й ми почали жити в якійсь нереалістичній країні. Люди, які представляли державне звинувачення - сиділо три чоловіки. Суддя, яка не могла ознайомитися зі статтею 277 КПК, що чітко передбачала як їй діяти в ситуації, коли змінюється звинувачення по ходу справи".

"Два представники прокуратури беруть участь у Європейському суді з прав людини на боці проти Луценка. І тут вони звинувачують екс-міністра вже в цьому суді. Вони мали бути покарані за попередніми висновками, їх повинні були відсторонити від роботи, зняти з них погони тощо", - додав Кармазін.

На його думку, якщо такі нікчемні звинувачення, то аналогічно нікчемними будуть і вироки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпілий у справі Юрія Луценка не хоче ходити на суд

"А ситуація абсурдна до неможливості. Луценка взяли під варту за нібито вчинення злочину, передбаченого статтею 365 (перевищення повноважень). Тепер прокуратура відмовилася від цього злочину, сказавши, що в діях Луценка є халатність. А його ж під варту брали по цих статтях", - зазначив "нунсівець".

Він також розповів, що до сьогоднішнього дня існує рішення судді апеляційного суду, яка санкціонувала проведення оперативно-розшукових заходів, що інкримінуються сьогодні Луценку.

"Для статті 367 (посадова халатність) повинна бути завдана істотна шкода потерпілому, його законним інтересам і правам. Нічого цього немає. Потерпілий взагалі не з'явився на суді, а в нас розглядають справу. Тоді про що можна говорити", - резюмував Кармазін.

Нагадаємо, 25 липня відбулося чергове судове засідання у справі екс-міністра Юрія Луценка по кримінальній справі щодо службової недбалості у рамках розслідування справи по отруєнню екс-президента Віктора Ющенка. На ньому суддя Анна Медушевська задовольнила частково клопотання Луценка про надання три дні захисту для вивчення матеріалів, долучених до справи й перенесла засідання на 27 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Після рішення Євросуду по Луценку прокурорів мали би залишити без погонів" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути