четвер, 21 лютого 2019 15:43

Після появи Азарова Нацрада взялася за телеканал, пов'язаний з кумом Путіна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна", який пов'язаний з кумом президента Росії Віктором Медведчуком. Про перевірку у Facebook повідомив член нацради Сергій Костинський.

 

"Через ознаки порушень закону у висловах, що містилися в інтерв'ю Миколи Азарова і Вадима Рабіновича, а також через поширення фейкової новини про захоплення храму УПЦ МП (РПЦ в Україні) у Вінницькій області", - розповів він.

Перевірка встановить, чи мав контент ознаки розпалювання ворожнечі, виправдання чи визнання правомірною окупацію Росією території України, а також поширення "фейкньюз".

У Нацраді навели цитату Азарова:

"Вся болтовня о том, что там российские регулярные части – это болтовня. Нет там российских регулярных частей... Я пять лет живу в России, знаю российскую политику. Нет там никаких мыслей ни о какой агрессии, ни о какой оккупации".

Рабіновича:

"Какую вы хотите Украину видеть, за такую и голосуйте. Хотите Украину, которая своими героями видит вот этих вот последователей фашизма, – выбирайте фашизм. Нам навязывают эту искусственную какую-то идеологию "бандерштата".

А також повідомлення: "Оперативна інформація на цю хвилину: у Вінниці 20 молодиків увірвалися до кафедрального собору після служби та вигнали звідти священиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АТО треба починати з Києва" - низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

У вересні на сайті парламенту з'явилася петиція про "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

За 10 днів вона набрала 25 475 підписів.

4 жовтня Верховна Рада підтримала петицію та направила Раді нацбезпеки та оборони звернення про застосування економічних санкцій проти цих телеканалів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв зібратись, як тільки отримають постанову.

Зараз ви читаєте новину «Після появи Азарова Нацрада взялася за телеканал, пов'язаний з кумом Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути