Ексклюзиви
неділя, 02 жовтня 2022 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Після Лиману: Гайдай висловив припущення, куди далі можуть піти ЗСУ

Після Лиману: Гайдай висловив припущення, куди далі можуть піти ЗСУ
У ЗСУ після Лиману безліч доріг. Фото: Getty Images

Збройні Сили України після звільнення від російських окупантів міста Лиман, швидше за все підуть в напрямку "трикутника" - це Рубіжне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Є великі шанси на те, що окупанти скоро будуть вибиті з цих міст, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: для росіян "нестиковочок" буде все більше і більше

Він нагадав, що далі після Лиману йде Кремінна і, найімовірніше, це буде наступний деокупований населений пункт. Далі ЗСУ можуть йти в будь-яку сторону, оскільки міста в цьому районі розташовані дуже компактно.

"Але три міста разом знаходиться: Рубіжне, Лисичанськ і Сєвєродонецьк, це з правого боку від Кремінної. Так що цілком ймовірно і цілком можливо, що саме в тому напрямку і будуть рухатися наші військові" - зазначив він.

Гайдай вказав на важливий факт: це були міста-укріпрайони, тільки ось окупанти в процесі наступу практично повністю їх знищили, звівши значення цих трьох міст, як фортець, практично до нуля. Тому закріпитися там росіяни не зуміють.

1 жовтня в другій половині дня з'явилися офіційні дані про те, що ЗСУ увійшли в Лиман в Донецькій області та добивають там російських окупантів.

А того ж дня ввечері було офіційно оголошено, що Збройні Сили України повністю звільнили від російських окупантів місто Лиман. Також опублікували відео, на якому українські військові скидають у Лимані російські прапори.

Зараз ви читаєте новину «Після Лиману: Гайдай висловив припущення, куди далі можуть піти ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути