неділя, 23 серпня 2009 16:41

Пинзеник в інтерв"ю розповів про "страшні ускладнення" в економіці

Пинзеник в інтерв"ю розповів про "страшні ускладнення" в економіці

Ще існують ризики, які здатні призвести до "страшних ускладнень" в економіці.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник в інтерв"ю ВВС, коментуючи питання, чи позаду найгірше в українській економіці.

Зокрема, він згадав загрозу емісії.

"Що зараз відбувається в економіці? Другий квартал вийшов дещо кращим, ніж я очікував. Хоча темпи спаду є дуже великі. У деяких секторах є певне зменшення темпів падіння: будівництво, промисловість; сільське господарство на піднесенні +3,8% по липню. Посилюється спад у торгівлі, сфері послуг", - сказав екс-міністр.

На запитання, чи згоден він із припущеннями, що варто не акцентувати увагу на негативних явищах в економіці, беручи до уваги психологічний фактор, Пинзеник сказав: "Я взагалі не знаю, як лікувати хворого, не пояснюючи йому необхідність певних дій".

"Якщо пояснювати психологію кризи, то незрозуміло, чому от 2 роки тому гривня не могла девальвувати. Провокуй, не провокуй будь-які розмови про обвал гривні - це було тоді неможливо. Бо для цього є причини", - вважає він.

"Я вважав і вважаю, що із суспільством потрібна чесна розмова про проблеми. Тому що ця криза виявила не тільки те, що відбувалося в світі. Так, ми вражені світовою кризою, ми її не могли уникнути, але криза виявила всі болячки, які має українська економіка", - зазначив Пинзеник.

"Без розуміння суспільством усіх проблем ці болячки не лікуються", - додав він.

Екс-міністр вважає, що економічна криза зачепила всі прошарки населення України. За його словами, економіка з кризи вийде, навіть якщо нічого не робити, але питання в тому, скільки часу це триватиме і якою ціною.

Окремо Пинзеник наголосив на нагальній потребі провести адміністративну реформу, яка в Україні, за його словами, зводиться до конфлікту між президентом і прем"єр-міністром.

Економічний устрій змінився, за його словами, а система управління залишилася старою: багато дублювання функцій різними органами влади, повідомляє 4post.

Зараз ви читаєте новину «Пинзеник в інтерв"ю розповів про "страшні ускладнення" в економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути