середа, 27 травня 2009 08:40

Пинзеник проти зміцнення гривні

Пинзеник проти зміцнення гривні

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник виступає проти зміцнення гривні.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я не думаю, що зараз є підстави говорити про зміцнення гривні, і я не робив би кроків для зміцнення гривні. Економіка проходить дуже болісний процес пристосування, потрібний процес. Це реакція на девальвацію курсу", - вважає екс-міністр.

Він наголосив, що "для людей важлива стабільність і прогнозованість курсу".

На питання, чому гривня зміцнюється, Пинзеник відповів: "Попит на валюту падає. Це звичайний товар, ціна якого визначається попитом та пропозицією".

"Влада має інструмент утримати гривню від зміцнення, бо країна потребує зміцнення позицій на внутрішньому і на зовнішньому ринку. Курс цю річ робить, тому я б не говорив про зміцнення гривні. Ми прийдемо колись до цього періоду. В майбутні роки відбудеться зміцнення гривні", - заявив екс-міністр.

Водночас Пинзеник утримався від прогнозів щодо курсу гривні у майбутньому, хоча зазначив, що "причин для девальвації курсу, які були минулого року, не існує".

"З нинішнім бюджетом країни прогнози по курсу є дуже ризикованими. Ризикованість полягає в тому, що розмір дефіциту великий, а джерел фінансування немає", - зазначив він.

Раніше в інтерв"ю "Газеті по-українськи" Віктор Пинзеник заявляв, що обвал гривні наприкінці минулого року був неминучим.

"У перспективі я бачу зміцнення гривні. Цього року - ні. Однак не виключено, що це станеться 2011 року, коли відновляться світові ринки грошей", - сказав він.

За матеріалами: Українськаправда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пинзеник проти зміцнення гривні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути