четвер, 30 березня 2023 22:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Підтримка України зі сторони США продовжиться навіть після виборів – Кулеба

Підтримка України зі сторони США продовжиться навіть після виборів – Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про підтримку США. Фото: Кореспондент

Президентські вибори у Сполучених штатах відбудуться у листопаді 2024 року. В любому випадку підтримка України після них буде продовжуватися.

Інакше зруйнується світовий порядок та безпека, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час дискусії, організованої Chatham House.

"Як дипломати, ми повинні дивитися далі за горизонт. Я думаю, що це питання треба ставити по-іншому. Що, якщо США облишить підтримку України? Я не знаю, якихось хороших причин для цього", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гра в покер": польський прем'єр прокоментував заяви республіканців у США щодо України

У такому разі країни, які хочуть загарбати своїх сусідів, отримають поганий меседж, вважає міністр. Вони побачать, що можна окупувати сусідню державу або спробувати це зробити.

"Зі стратегічної перспективи, така підтримка продовжуватиметься. Ми приймемо будь-яку підтримку, не тільки від США", – наголосив глава МЗС.

Колишній президент США та ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну в Україні за 24 години після свого обрання на другий президентський термін.

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс, якого вважають ймовірним основним конкурентом Дональда Трампа на виборах президента від Республіканської партії, змінив свою позицію щодо війни в Україні.

Він визнав помилкою свої висловлювання в інтервʼю каналу Fox News, коли заявив, що підтримка України не є важливою для США, а війну назвав "територіальною суперечкою".

Україна ризикує програти війну Росії, якщо Сполучені Штати Америки перестануть надавати допомогу. І Вашингтон це розуміє, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка України зі сторони США продовжиться навіть після виборів – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути