Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2022 23:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Підтримка України не має змінитися - Зеленський про відставку Джонсона

Підтримка України не має змінитися - Зеленський про відставку Джонсона
Підтримка України не має змінитися - Зеленський про відставку Джонсона. Фото: Офіс президента України

Україна розраховує на продовження підтримки з боку Великої Британії, незважаючи на відставку прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні наприкінці 134-го дня повномасштабної війни в Telegram. Він також подякував колишньому прем'єру Великої Британії за вагому допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський міністр оборони розглядає можливість замінити Джонсона

"Підтримка України з боку Великої Британії не має змінитися, хоч би що відбувалось у лондонських владних колах – і Борис, і всі наші друзі у Сполученому Королівстві запевнили мене в цьому", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що поговорив з Джонсоном вдень і подякував йому за підтримку, яку Україна отримали від першого дня російського терору.

"Передусім це зброя: комплекси протиповітряної оборони – "Стінгери", круті протитанкові системи NLAW, а ще – артилерія, боєприпаси, броньовані машини та багато всього іншого. Вагома політична підтримка, сильні санкції проти Росії", - зазначив він.

За словами Зеленського, лише фінансової допомоги нашій державі було виділено від 24 лютого понад два млрд фунтів.

Президент наголосив, що відносини будуються перш за все між державами, і роль Британії у захисті свободи – справді глобальна.

"І тим більше в такий час – час повномасштабної антиєвропейської війни Росії, яка розпочала наступ на Європу саме з нашої держави. Тож не дивно, що українці відчувають особисту вдячність Борису", - додав Зеленський.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку. З відповідною заявою виступив у четвер, 7 липня.

Джонсон продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави керівної партії. Вибори відбудуться у жовтні. Посаду прем'єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка України не має змінитися - Зеленський про відставку Джонсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути