четвер, 16 червня 2022 17:20

Підтримка статусу кандидата в ЄС і зброя: підсумки візиту західних лідерів

Підтримка статусу кандидата в ЄС і зброя: підсумки візиту західних лідерів
Президент України Володимир Зеленський подякував західним лідерам за візит.

Президент України Володимир Зеленський говорив із західними лідерами про озброєння.

Про це повідомив італійський телеканал Rai News.

"Ми говорили про потреби України у потужній зброї, нам потрібна більша допомога. Кожна зброя - це врятовані життя, кожне відкладене рішення дає можливість росіянам вбивати українців", - сказав глава держави.

Зеленський подякував лідерам ЄС за візит і наголосив, що єдність - наша сила.

"Ми говорили про продовження і посилення оборони України. Про скоординованість наших підходів до економічної підтримки наших громадян, держави та післявоєнної відбудови. Проаналізували наші спільні можливості для протидії продовольчій кризі, яку спровокувала Російська Федерація", - сказав Зеленський на брифінгу.

Франція, Німеччина, Італія і Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу, заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з Зеленським.

"Усі чотири країни підтримують статус кандидата в ЄС для України. Ми сподіваємося, що це рішення одноголосно ухвалять в Єврораді", - заявив.

Також Макрон заявив, що Франція передасть Україні шість додаткових артилерійських установок Caesar калібру 155 мм. Також передасть мобільну лабораторію для аналізу ДНК, щоб розслідувати воєнні злочини росіян.

"Ми завжди підтримуємо канал діалогу, бо одного прекрасного дня конфлікт має припинитися і мають початися переговори. Але умови переговорів мають бути визначені Україною: Франція та Німеччина ніколи не будуть посередниками за спиною України та ніколи не вимагатимуть від України умов", - сказав президент Франції.

Разом з Макроном у Київ приїхали канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі і президент Румунії Клаус Йоганніс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамштайн-3: ми не можемо втратити темп

Прем'єр Італії за підсумками зустрічі заявив, що їхній візит покликаний допомогти Україні відновити майбутнє.

"Ми хочемо миру, але Україна має захищати себе, і Україна має обрати той мир, який вона хоче, той, який вона вважає прийнятним для свого народу. Тільки так може бути міцний мир", - заявив Драгі.

16 червня західні лідери відвідали зруйноване росіянами місто Ірпінь на Київщині. Потім президент Зеленський провів переговори з західними колегами.

Візит відбувається напередодні рішення Європейської комісії щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка статусу кандидата в ЄС і зброя: підсумки візиту західних лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути