четвер, 10 листопада 2016 14:44

Підприємці обрали Довгого, тому що він ефективний – політолог

Підприємці обрали Довгого, тому що він ефективний – політолог

Навички Олеся Довгого ефективно працювати з законопроектами забезпечили йому підтримку в якості представника бізнесу у Верховній Раді.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Бізнес традиційно шукає найефективніший спосіб досягнення мети. В даному випадку мета бізнесу – бути почутим в парламенті, переконати депутатів розробляти і приймати закони з урахуванням інтересів бізнесу, ділових кіл. Тому для представника бізнес-спільноти у Верховній Раді недостатньо вміння правильно і красиво писати законопроекти. Їм потрібна людина, яка буде ефективно проводити закони через сесійний зал. Довгий вміє це робити", - зазначив політолог.

За його інформацією підприємці розглядали кілька кандидатур, і в підсумку "зупинилися на Олесі Довгому, бо вважають, ймовірно, що він буде найбільш ефективним для комунікації з депутатами і профільними комітетами". "Очевидно для тих, хто ухвалював рішення і активно просував саме його кандидатуру, вирішальним виявилося те, що Довгий вміє домовлятися, вміє знаходити баланс інтересів при вирішенні складних питань і, безперечно, володіє достатнім досвідом для ефективного вирішення найактуальніших для бізнесу завдань", - припустив Вадим Карасьов.

За словами політолога, ще однією перевагою політика перед колегами стала робота в профільному парламентському комітеті.

"Довгий член Комітету, через який проходить більшість законопроектів, які безпосередньо стосуються підприємницької діяльності. Бізнес порахував, що це важливий фактор для їхнього представника в парламенті", - підкреслив Вадим Карасьов.

Нагадаємо, сьогодні, 10 серпня, Олеся Довгого було обрано представником українського бізнесу в парламенті. Таке рішення оприлюднили за підсумками з'їзду УСПП, в ході якого політик презентував програму дій в якості бізнес-представника. За словами Довгого, вже найближчим часом буде створено Офіс представника бізнесу, одним із завдань якого буде підвищення ефективності законотворчої діяльності парламенту за рахунок регулярних комунікацій з підприємцями.

Нагадаємо, рішення щодо створення офісу представника промисловців, підприємців і роботодавців було прийнято 28 жовтня під час засідання Антикризової ради громадських організацій, яка схвалила проект Антикризової програми спільних дій влади та бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці обрали Довгого, тому що він ефективний – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути