четвер, 30 травня 2013 14:40

Підприємці нарікають на недосконалість сайта Міндоходів - у відомстві звинувачення відкидають

Підприємці нарікають на недосконалість сайта Міндоходів - у відомстві звинувачення відкидають
Фото: dt.ua

За те, що публікують на сайті Міністерства доходів і зборів України — хтось повинен нести відповідальність.

Про це під час Всеукраїнського з'їзду малого та середнього бізнесу сказала підприємець Ольга Ракова.

"Відкрився офіційний портал Міндоходів, і те, що зараз там друкують, то хтось повинен за те відповідати. Ви повинні розуміти, що все те, що ви там надрукували — це є керівництвом для дій ваших представництв на містах. Ось дивіться, що пише офіційний сайт: "Фізичні особи, підприємці, які здійснюють торгівлю у пунктах продажу на ринку зобов'язані брати торгівельний патент", - зацитувала вона.

"Два роки працюємо по Кодексу, а про торговий патент не знали, хоча 367 ст. чітко вказує, хто не є платниками збору. У цьому переліку, і фізичні особи, підприємці, які проводять торгівельну діяльність в межах ринку. Питання. Для чого тоді така публікація, і хто за неї буде відповідати. Була вже така проблема, коли подібне опублікували в "Податковому віснику". Тоді моментально в районах побігли податківці, і почали розповідати те, чого немає в Кодексі, зате написано у "Віснику",-додала Ракова .

Вона також навела інші приклади публікацій Міндоходів і зборів, які суперечать Податковому Кодексу: "Всі підприємці єдиного податку зобов'язані мати первинні документи на основі яких заповнюють книгу доходів і витрат. Питання. У нас і книги такої немає. У нас є книга лише доходів".

Водночас, у прес-службі Міністерства доходів і зборів України повідомили, що підприємці не зовсім правильно зрозуміли новину, розміщену на сайті відомства. Зокрема, повна цитата щодо торгівельних патентів звучить так: "Нагадуємо, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов'язані сплачувати  збір за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб'єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору".

Тобто, у тексті новини не йдеться саме про "ринок", як про це говорить підприємець.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці нарікають на недосконалість сайта Міндоходів - у відомстві звинувачення відкидають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути