пʼятниця, 14 вересня 2012 14:38

Під ВР принесли скелет пірата, а парламентський паркан переписали на кота
17

Активісти запевняють, що Конституція виконується тільки в межах паркану
Фото: Фото: Олеся Дубовик
"Пірат Біллі накрав набагато менше, ніж депутати"
Паркан під ВР переписали на кота
Активісти "Собору" на перфоманс прийшли у піратських костюмах
"Карта скарбів" вказала на будівлю парламенту

Сьогодні, 14 вересня, активісти політичної партії Українська платформа "Собор" прийшли під Верховну Раду у пошуках "скарбів".

Близько 10 людей, одягнених у піратські костюми, шукали за допомогою "карти скарбів" сховище з цінностями. Мапа їх "привела" до паркану навколо площі Конституції, що біля будівлі парламенту.

На паркані перед цим було розвішано плакати з написом "Тут грає кнопками на мільярди зграя де Рібана VI скликання", "Державна скарбниця - копають тут", "Паркан для захисту політичної проституції на Площі Конституції". Також активісти повісили на паркан пластиковий скелет із написом "Біллі теж шалено любив народні гроші".

"Біллі грабував весь світ, але він просто дитина порівняно з тими, хто сидить за цим парканом. Перед смертю він просив поховати його долонями догори, аби всі бачили, що награбоване на той світ з собою не візьмеш. Це має стати уроком для наших народних депутатів, але чомусь вони не хочуть вчитися", - пояснив мету акції політолог та член УП "Собор" Олександр Палій.

Він розповів, що пірати за рік свого часу грабували значно менше, ніж депутати за тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою розповіли про звичаї на Січі

"Під час поширення піратського руху за рік вони захоплювали усього лише 150 кораблів. В цінах нинішнього часу кожен корабель тягнув на 2 млн доларів, тому за рік всі пірати збирали усього лише пів мільярда доларів, - розповів політолог. - Для людей, які перебувають за цим парканом, півмільярда доларів — це гроші на насіння. Тому що практично кожного тижня в країні розкрадається фактично така ж сума за держзакупівлями".

Водночас, вже сучасні сомалійські парти захопили за рік усього лише 28 кораблів, що для тих людей, як і перебувають за парканом — дрібниця. Палій також наголосив, що паркан встановлено на Площі Конституції тільки для того, щоб депутати звідти не вилізли. Активісти оголосили паркан народною знахідкою і вирішили переписати його на всіх бажаючих.

Спочатку вони взяли "метр" та заміряли одну сторону паркану. Нарахували 28 метрів "металобрухту". Разом по всьому периметру паркану - 145 м.

"Цей паркан постійно ламають під час різних акцій, потім його встановлюють знову. Ми хочемо покласти цьому край і нарешті його переписати. Кожен може за бажанням переписати його на свого кота чи собаку", - сказав Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Верховною Радою "депутата" відлупцювали палицями за крадіжки

Кілька людей одразу підійшли і підписалися під цим "документом". Один з учасників переписав паркан на мишу.

"Цей паркан символічний. Він означає, що люди зараз відокремлені від влади. Ми його оголосили знахідкою, бо він нікому не належить і переписали на котів, бо вони ніколи не проголосують за ПР. Ми дійшли до консенсусу і вважаємо, що коти задоволені", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «Під ВР принесли скелет пірата, а парламентський паркан переписали на кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути