неділя, 08 липня 2012 15:16

Спецтема: Боротьба за "мову"

Під Українським домом мітингувальникам від опозиції давали по 60 грн - журналіст
5

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Під час мітингу об'єднаної опозиції біля Українського дому 6 липня людям із прапорами платили гроші.

Про це Gazeta.ua розповіла 20-річна журналістка одного з київських видань Катерина Аврамчук, яка нині голодує під Українським домом.

"Бютівським" бабцям, які були всі дуже характерні: в таких панамках і практично однакових сукнях, платили, на скільки мені відомо, по 60 гривень, - говорить дівчина. - Їх нагнали сюди десь після 16-ої години. До того було все нормально, тут перебували наші всі ті, хто завжди був. А після 16-ї раптово бабулі почали валити, прапорів стало більше, почали монтувати сцену".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти біля Українського дому оголосили табу на всі політичні прапори

"Цинізм усього цього дійства ще був у тому, що три дні до 6 липня в нас була сцена останньої барикади, там де був звук, відверто кажучи, не дуже класний. Але раптом, коли треба був мітинг опозиції, зробили класну сцену з шикарним звуком. А раніше для нас цього не можна було зробити, щоб ми просто могли там концерти якісь проводити для себе, бо нам нудно було? Хоча опозиція, знову ж таки, нас сюди скликала, а вийшло все в результаті дуже неприємно", - додала активістка.

Вона також розповіла, що одна журналістка навіть бачила як роздавали гроші мітингувальникам, але, на жаль, сфотографувати або відзняти це не змогла.

"Однак гроші точно роздавалися під час мітингу опозиції. Було видно, як люди ходили й змотували ці вудочки з прапорами, а напроти їхніх імен ставили галочки. Зрозуміло, що опозиція не може отак взяти й скликати людей. Але про що це говорить - що в них немає підтримки. На мітингу 6 липня загалом було десь 2 тисячі людей. Вибачте, але якщо опозиція в Києві не може зібрати дві тисячі непроплачених людей, то хочеться плакати. І не зрозуміло, як вони збираються вигравати вибори...", - зауважила дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Під Українським домом мітингувальникам від опозиції давали по 60 грн - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

189

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути