середа, 12 квітня 2023 18:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Під санкції США потрапив російський віцепрем'єр

Під санкції США потрапив російський віцепрем'єр
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін. Фото: ТАСС

Сполучені Штати Америки запровадили черговий пакет санкцій проти десятків фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із країною-агресоркою Російською Федерацією.

Зокрема, під санкції потрапив віцепрем'єр РФ Марат Хуснуллін. Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Під санкції потрапили колишній міністр транспорту РФ Євгеній Дітріх, донька і батько депутата російської держдуми Андрія Скоча, син президента російської федерації художньої гімнастики Ірини Вінер, "Международный инвестиционный банк" і його голова Микола Косов, холдинг USM російського мільярдера Алішера Усманова.

До списку санкцій також потрапили компанія "Мегафон", "Юнармия", "Русатом Оверсиз", "Металлоинвест", ПВК "Патриот".

Також під санкціями – 19 торгових суден, пов'язаних із РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія запровадила санкції проти дружини Медведчука і родичів російських олігархів

"Міжнародний інвестиційний банк – кредитна установа, що базується в Будапешті, має майже 50% російської власності й позбавлена нагляду з боку угорської влади.

Присутність цієї установи у Будапешті "дозволяє Росії посилити свою розвідувальну присутність у Європі", а також сприяє зловмисним діям у Центральній Європі та на Західних Балканах і корупції й ухилянню від санкцій, повідомив американський Мінфін.

"Уряд Росії готовий виділити додаткові ресурси, зокрема державні гарантії та субсидії, щоб врятувати банк від дефолту, що насувається", – заявили у США.

Під американські санкції також потрапила дочірня компанія МІБ – "МІБ Капітал", зареєстрована в Москві, двоє колишніх керівників банку – росіянин Георгій Потапов та угорець Імре Ласлочкі.

Керівники МІБ координували з російськими посадовими діяльність банку після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року. Потапов і Ласлочкі – високопосадовці в правлінні МІБ.

Санкції передбачають замороження активів згаданих осіб у США і заборону американським громадянам і компаніям вести з ними ділові відносини.

Минулого тижня президент США Джозеф Байден продовжив на рік дію режиму низки санкцій, запроваджених через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

У березні США запровадили експортні обмеження щодо 11 компаній. Також запровадили санкції проти підприємств Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Під санкції США потрапив російський віцепрем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути