понеділок, 21 травня 2012 11:27

Під парламентом знову протестують: "Мир, труд, май, анархія!"

Під парламентом знову протестують: "Мир, труд, май, анархія!"
Протест проти прийняття Трудового кодексу. Фото: job-sbu.org

На разі на вулиці Грушевського напроти стін Верховної Ради проходить акція протесту проти проекту Трудового кодексу та законопроекту №2450 "Про порядок організації та проведення мітингів і демонстрацій" винесених на голосування до парламенту у другому читанні.

Біля двох сотень людей скандують "Мир, труд, май, анархія!", "Доля одна - класова війна", "Депутатів - на заводи".

Люди тримають прапори різних профспілок та на деяких з них одягнені імітовані наручники. Тут присутній народний депутат від БЮТ Михайло Волинець - голова Конфедерації вільних профспілок України, а також голова союзу жінок України "За майбутнє дітей" Валентина Семенюк-Самсоненко.

"Ми зібрали громадські організації, це вже не вперше. Трудовий кодекс в якому передбачено 12-годинний робочий день. Ми написали конкретні зауваження, що такий Трудовий кодекс не може бути прийнятий", - сказав Волинець.

Він додав, що ця акція протесту не пов'язана з обшуками в його офісі минулого тижня.

"Ця акція протесту не зв'язана з тими подіями, бо такі події відбуваються щоденно в усіх регіонах України. Ми зараз протестуємо проти змін в трудовому законодавстві та боремося за права громадян на свободу та право мирних зібрань".

Також він зазначив, що кримінальна справа проти нього, через яку проводилися обшуки, не закрита.

"Міліція поки що робить вигляд, що вона вибачилися. Справа не закрита, це означає, що у будь-який час вони зможуть прийти знову і вилучити будь-які документи", - каже депутат.

Зараз прибічники нового Трудового кодексу стверджують, що ми живемо за ще застарілим трудовим законодавством, адже Кодекс законів про працю прийнято ще в 1971 році. Та насправді до нього вносили багато змін, і він адаптований до нинішніх ринкових умов. Хочу наголосити, в часи кризи не можна змінювати трудове законодавство, бо це лише погіршить ситуацію.

За словами Волинця, документ містить норми, які фактично збільшують тривалість робочого дня та робочого тижня, уможливлюють відеоспостереження за робітником на робочому місці.

Він переконаний, що Трудовий кодекс у нинішній редакції викличе великий резонанс у суспільстві навіть більше ніж Податковий кодекс.

Зараз ви читаєте новину «Під парламентом знову протестують: "Мир, труд, май, анархія!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути