Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 22:48

Під офісом генпрокурора влаштували протест проти Венедіктової

Під офісом генпрокурора влаштували протест проти Венедіктової
Протестувальники вимагають відставки генпрокурорки Венедіктової. Фото Дмитро Хилюк, "Уніан"

У Києві пройшла акція "Прокуратура: совість у розшуку!". Активісти вийшли на мітинг під Офіс генерального прокурора з вимогою відставки Ірини Венедіктової.

Акцію організували громадська організація "Рух опору капітуляції", ініціатива на підтримку активіста Сергія Стерненка, а також ініціативи Free Dr Kuzmenko, Free Riff. В акції взяли участь близько сотні людей, в тому числі сам Стерненко з адвокатами, якому нещодавно змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний. Біля входу до Офісу генпрокурора розтягнули два банери: "Ні - політичним репресіям" та "Досить брехні" з фотографіями підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета - Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко. Крім того біля прокуратури розмістили автомобіль з гучномовцем та музикою, повідомляє "Уніан"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі Стерненко?!" - лідер "Бумбокс" став на захист активіста

Учасники протесту висунули вимоги до генпрокурорки. Від Венедіктової вимагали піти у відставку, закривши перед цим всі "політичні справи", особливо стосовно Антоненка, Кузьменко і Дугарь. Також учасники акції вимагали закрити справу Стерненка та розпочати притягнення до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду Києва. В кінці акції протесту мітингуючі виконали гімн України та запалили фаєри.

2 роки тому на активіста Стерненка вчинили 3 замахи. Під час третього, 24 травня, двоє зловмисників напали на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були в самого Стерненка та в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше - державну охорону. Через певний час той утік із України.

У "вбивстві" Стерненка звинувачують політики часів Віктора Януковича Андрій Портнов та Олена Лукаш, народні депутати від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива та Вадим Рабінович, від "Слуги народу" – Максим Бужанський та Олександр Дубінський.

Зараз ви читаєте новину «Під офісом генпрокурора влаштували протест проти Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути