середа, 28 червня 2023 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Під його командуванням ППО знищила 13 російських "кинджалів". Полковнику Сергію Яременку присвоїли Героя України

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України командиру 96-ї зенітної ракетної бригади повітряного командування "Центр" Сергію Яременку.

Саме зенітники під командуванням Яременка витримали шалені повітряні атаки на Київ у травні-червні. І не дозволили жодній із понад 200 цілей точно вразити об'єкти та знищили 13 російських аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал". Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Автор: nv.ua
  Президент Володимир Зеленський і Герой України Сергій Яременко у Верховній Раді
Президент Володимир Зеленський і Герой України Сергій Яременко у Верховній Раді

"Завжди кажу "дякую" всій бригаді після кожної знищеної цілі", – сказав полковник.

Відмінних результатів вдається досягти як, звичайно, завдяки озброєнню, так і насамперед – майстерності зенітників, які практично ніколи не діють шаблонно, розповів захисник.

"Наші люди володіють дійсно безцінним досвідом, і я зовсім не перебільшую. Впевнений, що ми викладемо його в книгах, які вивчатиме нове покоління зенітників", – сказав Сергій Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон розкрив пакет допомоги для України на пів мільярда

З початку повномасштабної російської агресії зенітна ракетна бригада під командуванням полковника знищила майже 490 ворожих цілей, повідомив сайт президента.

Сергій Яременко зауважив, що ППО рік тому і зараз – це кардинально різні речі.

"Впевнений, що увесь "спадок СРСР" поступово ставатиме історією, а бригада повністю переозброїться сучасною технікою", – сказав Герой України.

Цього місяця у Брюсселі відбулося 13-е засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". У ньому взяли участь майже 50 країн.

Союзники обговорили посилення протиповітряної оборони України, сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «Під його командуванням ППО знищила 13 російських "кинджалів". Полковнику Сергію Яременку присвоїли Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути