пʼятниця, 05 липня 2013 15:35

Під харківським судом збираються пікетувальники - Тимошенко на засіданні вкотре не буде

Під харківським судом збираються пікетувальники - Тимошенко на засіданні вкотре не буде
Юлія Тимошенко. Фото: nabat.mk.ua

Під будівлею Апеляційного суду Харківської області, де о 15:00 почнеться засідання Київського районного суду у справі проти Юлії Тимошенко, починають збиратися прихильники екс-прем'єр-міністра.

За останніми даними на цей момент біля будівлі суду присутні близько 50 пікетувальників, проте кількість людей збільшується. Учасники акції тримають портрети Тимошенко, прапори з її зображенням, а також прапори "Батьківщини" та українські національні.

Противників Тимошенко на даний момент під будівлею суду немає. У той же час в ДПтСУ вкотре повідомили, що Тимошенко в черговий раз відмовилася їхати до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закинула м'яча на поле "регіоналів"

"Ми ще вчора вже розуміли, що вона до суду їхати не хоче. Засуджена написала про це у своїй заяві. Коли ми отримали цю заяву, то відкликали заявку на забезпечення конвою і супроводу ДАІ, адже кожного разу в такій ситуації ми бачимо одну і ту ж картину: ми все організуємо, автомобілі стоять по півдня її чекають, а в підсумку вона ще жодного разу так і не вийшла. Я вважаю, що не треба марно витрачати час людей, які годинами простоюють під лікарнею, і відкликав замовлення конвою ", - пояснив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков.

Також він додав, що сьогодні вранці він ще раз особисто зайшов до засудженої поцікавитися, чи не змінила вона свою думку. "Вона, як завжди, сказала, що до суду їхати не хоче, що для неї в цьому немає ні необхідності, ні сенсу", - пояснив Колпащіков.

Натомість, захисник екс-прем'єра Юлія Тимошенко Андрій Кожем'якін просить розглядати справу про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) без неї, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярність "мадам" Тимошенко падає - Азаров

"Вона просить суд розглядати справу без її участі. Вона дає йому таку можливість", - сказав Кожем 'якін після зустрічі з Тимошенко в Центральній клінічній лікарні № 5 "Укрзалізниці" в Харкові у п'ятницю незадовго до початку засідання суду.

Нагадаємо, вчора ДПтСУ повідомила, що засуджену Тимошенко було ознайомлено з викликом її до Київського районного суду м. Харкова для участі у судовому засідання. У відповідь засуджена подала письмову заяву, в якій зазначила про свою категоричну відмову бути етапованою.

Зараз ви читаєте новину «Під харківським судом збираються пікетувальники - Тимошенко на засіданні вкотре не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути