Ексклюзиви
субота, 12 травня 2012 15:31

Першим законом у новому парламенті буде люстрація - Михальчишин

Першим законом у новому парламенті буде люстрація - Михальчишин
Юрій Михальчишин каже, що виробництво хімічних добрив монополізувала група Фірташа. Фото: gazeta.ua

Найперший закон, який запропонує "Свобода" у парламенті буде закон про люстрацію.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав депутат Львівської міськради від "Свободи" Юрій Михальчишин.

"В Адміністрацію президента, Кабмін, прокуратуру, Верховну Раду, суди, міліцію мають прийти випускники українських університетів з двома дипломами про вищу освіту та знанням трьох іноземних мов. Треба створити люстраційні комісії в регіонах. Вони зберуть фактичний матеріал про рівень матеріального збагачення чиновників за останні роки", - зауважив він.

За словами "свободівця", його політична сила також запропонує відродження сільського господарства, повну самодостатність України в забезпеченні харчами власного виробництва.

"Сьогодні українська пшениця, кукурудза, соняшник максимально затребувані на світових ринках. А експорт цих культур монополізований компаніями, наближеними до влади. Їхній прибуток на різниці між закупівлею й продажем — 100-200 відсотків. Тут потрібен держконтроль. Те саме з дешевим пальним для фермерів. Олігархи скупили всі нафтопереробні заводи й щороку напередодні посівної зупиняють їх нібито через брак сировини, планові ремонти. Насправді — щоб ціни на пальне зростали. Аналогічна ситуація з виробництвом хімічних добрив, яке монополізувала група Фірташа. Те саме — з банками, які належать неукраїнському капіталу й дають кредити фермерам під 15-20 відсотків річних. Це — смерть для селян", - наголосив Михальчишин.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Першим законом у новому парламенті буде люстрація - Михальчишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути