середа, 10 жовтня 2018 13:53

Перейшов усі межі - прокуратура готує гарні новини щодо Фірташа

Перейшов усі межі - прокуратура готує гарні новини щодо Фірташа
Після повалення режиму Януковича Фірташ втік до Росії, а звідти вирушив до Австрії, де був заарештований у 2014 році за ордером США. Він був звільнений після виплати застави у 125 млн євро з умовою не покидати Австрію. Фото: АР

У рамках справ олігарха Дмитра Фірташа найближчими місяцями будуть оголошені підозри та накладені арешти.

Таку обіцянку дав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в прокуратурі Криму.

"Щодо Фірташа найближчими місяцями будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Вони будуть щодо облгазів і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території.

Наглість, із якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла всі межі. Значить, ця справа лежить у найближчій стопочці. Чекаю остаточних висновків експертиз. Як тільки вони будуть, - будуть підозри, накладені арешти та інші резонансні дії", - сказав Луценко.

Генпрокурор наголосив, що будь-які поставки на територію окупованого Криму прокуратура розглядає як фінансування тероризму.

За його словами, справи Фірташа затягують суди, які "систематично знімають арешти з родовищ, які постачають сировину до заводів до тимчасово окупованого Криму. Періодично ми отримуємо такі рішення і починаємо все знову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ не втратив контроль над "Кримським титаном": показали, як завод отруїв довкілля

Навіть проживаючи у Відні, Дмитро Фірташ зберігає контроль за всіма внутрішніми газогонами України, кількома хімічними заводами й телеканалами. Також володіє нерухомістю у Відні, Лондоні та на Французькій Рів'єрі.

Попри численні провадження Генеральної прокуратури та НАБУ, оборудки Фірташа продовжують діяти. До прикладу, господарство облгазів Фірташа не розплачується за газ перед державним Нафтогазом, а оформлює так, наче це не платить населення. Перевірити це неможливо, адже база даних споживачів газу є лише у Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «Перейшов усі межі - прокуратура готує гарні новини щодо Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути