пʼятниця, 24 січня 2014 10:49

Переговори можна продовжити, якщо почнуть випускати затриманих "майданівців" - Таран

Переговори можна продовжити, якщо почнуть випускати затриманих "майданівців" - Таран
Сергій Таран Фото: lenta-ua.net

Політолог Сергій Таран переконаний, що саме сьогодні влада має продемонструвати серйозність своїх намірів щодо продовження переговорного процесу.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Якщо сьогодні влада почне випускати затриманих активістів майдану, тоді буде натяк на продовження якогось переговорного процесу. Проблема влади - їй ніхто не вірить. Бо всі знають, що вони розводять всіх як хочуть. Якщо влада покаже, що може дотримати слово, тоді з'являться якісь надії для відносно мирного вирішення проблеми. Тоді у опозиції з'являться шанси переконати майдан, що потрібно продовжувати переговори з Януковичем", - розповів політолог.

Таран зазначив, що майдан почав розширюватись у регіонах.

"Якщо в державі захоплюють будівлі адміністрації, звичайно, це не правильно. Але треба дивитись в корінь проблеми. Це стається, тому що влада понад два місяці не дає жодного натяку на відповідальність силовиків. На відповідальність тих, хто зараз вбиває людей. Я вже не кажу про інші вимоги народу. Зараз на майдані вже не йдеться про євроінтеграцію. Йдеться про величезну кримінальну революцію. Тому люди починають розширювати майдан у регіонах. Влада несе відповідальність за те, що майдан виник. Тому що не дослухалась до людей", - додав він.

Нагадаємо, відучора протестувальники захопили будівлі облдержадміністрацій у Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Рівному і Черкасах. Станом на ранок п'ятниці у всіх зазначених містах, крім Черкас, продовжують перебувати активісти. У Черкасах міліціонери змогли витіснити обурених людей з будівлі адміністрації.


Зараз ви читаєте новину «Переговори можна продовжити, якщо почнуть випускати затриманих "майданівців" - Таран ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути