середа, 04 березня 2020 17:49

Перегляд бюджету та коронавірус: Шмигаль назвав свої пріоритети

Перегляд бюджету та коронавірус: Шмигаль назвав свої пріоритети
Останній місяць Шмигаль працював віцепрем'єром - міністром із розвитку громад та територій. Фото: ukrinform.ua

Кандидат на посаду прем'єр-міністра Денис Шмигаль серед головних завдань майбутнього уряду назвав посилення економічного блоку країни, перегляд Держбюджету-2020, коронавірус.

Про це він сказав, виступаючи перед парламентарями на позачерговому засіданні Верховної Ради.

"Є низка викликів, за вирішення яких нам потрібно буде братися негайно. Це недопущення економічної та бюджетної кризи. Вважаю, що ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік, особливо в частині збільшення виплат та пенсій для простих українців. Є видатки, які ми повинні зменшити, - це стосується зарплат і премій посадовців, у тому числі міністрів нового уряду, членів наглядових рад.

Інше термінове питання - погашення заборгованості перед шахтарями. Ми не маємо права відвертатися від людей, які щодня ризикують життям, і не допустимо знищення вугільної галузі.

Серйозним викликом є загроза коронавірусу. Тут уряд має працювати у двох напрямках. Перший - медичне забезпечення для виявлення та лікування вірусу. Має бути комплексна програма на випадок поширення коронавірусу. Вона стане першою цеглиною в побудові ефективної системи захисту населення від біологічних, кліматичних та техногенних загроз. Друге - підвищення рівня інформування українців. І не тільки про те, що робити у разі підозри на захворювання, але й що робить держава для безпеки та здоров'я громадян.

Серед іншого, що терміново має зробити уряд, - посилити економічний блок. Уряд має забезпечити не лише зростання промисловості та аграрного сектору, але й відчуття цього зростання кожним українцем.

Ми збережемо й будемо розвивати реформи, які вже почали реалізовуватися. Йдеться про реформу децентралізації. Про програму "Велике будівництво", яка має зрушити економіку з мертвої точки. Це доступні кредити для малого і середнього бізнесу, іпотечні кредити для населення, цифровізація і діджиталізація державних процесів. Також обов'язок Кабінету міністрів найближчим часом презентувати країні стратегію та перспективи економічного розвитку на майбутні роки.

Пропонуватиму започаткувати велику дискусію щодо місця України на економічній мапі світу та шляхів досягнення цієї мети.

І найважливіше: зміцнення безпеки та оборони країни, завершення війни на Донбасі та повернення анексованого Криму", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба збирати не лайки у Facebook - Зеленський про уряд у Раді

Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його уряд. Для цього президент Володимир Зеленський ініціював позачергове засідання парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Перегляд бюджету та коронавірус: Шмигаль назвав свої пріоритети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути