середа, 04 березня 2020 16:43

Треба збирати не лайки у Facebook - Зеленський про уряд у Раді

Треба збирати не лайки у Facebook - Зеленський про уряд у Раді
Президент Володимир Зеленський приїхав на відставку уряду у парламент. Фото: www.president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розкритикував роботу Кабінету міністрів на позачерговому засіданні парламенту.

"Будь-яка влада робить крок у прірву, коли втрачає три головні речі - пам'ять, слух і зір. Коли влада забуває свої обіцянки і перестає чути людей, не бачить необхідності у змінах. Це не про нас. Як доказ ми сьогодні зібралися саме тут. Всі чудово розуміють головне питання - це діяльність Кабінету міністрів. Давайте будемо об'єктивними, цей уряд має здобутки. Це зниження інфляції, облікової ставки НБУ, боротьба з тіньовими ринками, зокрема гральний бізнес і нелегальні АЗС, початок приватизації держпідприємств. Кредити малому і середньому бізнесу, зменшення ролі держави в економіці країни. Але правда в тому, що сьогодні українцям цього замало", - сказав у виступі президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рокіровка в уряді: назвали майбутню посаду Пристайка

Володимир Зеленський перерахував усі недопрацювання уряду, на його думку:

"Так, це перший уряд, де немає топкорупції. Але не красти замало. Це уряд нових облич, але облич замало. Бо потрібні нові мізки і нові серця. Цей уряд знає, що робити. Але знати замало. Потрібно справді дуже багато працювати. Потрібно робити, і ми не маємо боятися правди, ми повинні визнавати помилки, бо в день, коли ми зануримося в теплу ванну ілюзій, потоне вся країна. Ми почули про економічний стрибок, але є враження, що економіка брала розгін, спіткнулася і ризикує проїхатися обличчям по землі. За два місяці нового року невиконання бюджету - майже 16 мільярдів гривень, 13 із них - провал надходжень із митниці. Бізнес приречено сигналізує, що контрабанда не зникла. Нам розповідали про рішучий і безкомпромісний бій із контрабандою, але зараз видається, що контрабанда відправила митницю в нокаут. І це потрібно змінити. Митниця повинна збирати не лайки у Facebook, а кошти у державну казну. Інший наш біль - падіння промисловості на 5%. Воно триває четвертий місяць поспіль у багатьох секторах. Не надав, на жаль, уряд інструментів, які стимулюють внутрішнє виробництво і нові виробничі потужності. Ми ризикуємо, що про наш промисловий потенціал казатимуть: це було давно і неправда. Наступне питання - це комунальні платежі. Ми справді підписали контракт на транзит газу, зустріли зиму із рекордними запасами у сховищах, знизили ціну на газ для населення. Але люди заплуталися через хаос із платіжками у січні-лютому".

О 16:00 4 березня почалося позачергове засідання парламенту, ініційоване президентом Володимиром Зеленським. На ньому розглядатимуть зміну Кабінету міністрів.

У вівторок увечері президент Володимир Зеленський зібрав фракцію "Слуги народу" на засідання. Там представив парламентаріям імена осіб, які можуть замінити деяких міністрів в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Треба збирати не лайки у Facebook - Зеленський про уряд у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути