понеділок, 24 вересня 2012 20:25

Перед виборами інтерпретацій резолюції США по Україні буде все більше - Попеску

Перед виборами інтерпретацій резолюції США по Україні буде все більше - Попеску
Іван Попеску каже що американці вимагають від України те, чого самі не роблять. Фото: bagnet.org

Ніяких критичних наслідків для України в наслідок прийнятої США резолюції, не буде.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив "регіонал" Іван Попеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Freedom House: обговорення можливих санкцій хорошого для України не обіцяє

"На даному етапі я не бачу ніяких наслідків для України, оскільки цей документ не носить обов'язкового характеру. Друге - документ відображає тільки думку тих, хто його написав. У Сенаті США приймається дуже багато документів під назвою "резолюція". На даному етапі, це просто солідарність з партнерами з України", - вважає політик.

"Тому що, по-перше, США як держава не беруть участі в спостереженні за Україною, - додав "регіонал". А оцінку виборів в Україні будуть давати ОБСЄ, Рада Європи та Європарламент. Думаю, вибори будуть визнані. На відміну від того, що сталося в Білорусі, де жоден опозиціонер не потрапив до парламенту. Хто б що не говорив, у нас присутня конкуренція і плюралізм думок. Засоби масової інформації - віщають 5 канал, ТВі, навіть на центральних каналах присутні всі політичні сили. Також представлена ??зовнішня реклама".

За словами Попеску, сьогодні в Україні "є позитивні моменти, які говорять про те, що країна рухається вперед".

"Брати участь у виборах можуть не тільки партії, але і самовисуванці. Кожний громадянин має право не тільки обирати, а ще й право бути обраним. Якщо раніше треба було бути членом партії, то зараз є самовисуванці", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович є активним геополітичним гравцем - представник президента

Інша справа, що Сполучені Штати наполягаючи на невтручанні влади у судову систему у себе в країні, але дозволяють собі втручатися в справи інших країн.

Водночас, за словами Попеску, ніхто забороняти в'їзд українським чиновникам не буде, як це пропонує зробити Держдепу Сенат США.

"Сенат не приймав такого рішення. Це те ж саме, що і Рада Європи - проектів резолюцій буває дуже багато, але до реалізації доходять не всі. На даному етапі - це певний сигнал. Припинення видачі віз я поки не бачу. Це питання інтерпретації і під час виборів їх буде все більше і більше. Нагадаю, що в США не допускається вплив на судову систему будь-якої з гілок влади. А от що стосується інших країн - вони собі це можуть дозволити", - зазначив політик.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами інтерпретацій резолюції США по Україні буде все більше - Попеску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути