Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 17:00

Перед Україною сьогодні стоять три виклики: війна, колапс економіки та еміграція - Тарута

Перед Україною сьогодні стоять три виклики: війна, колапс економіки та еміграція - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута назвав основні виклики, які стоять перед Україною. Фото: Корреспондент.net

Сьогодні Україна відчуває три основні виклики - в площині військовій, економічній та демографічній. Про це на засіданні Президентського клубу заявив лідер політичної партії "Основа", кандидат в президенти України Сергій Тарута.

"Перед нашою країною зараз три виклики. По-перше, це війна на Донбасі. Відповідно, потрібно шукати способи досягнення миру. Другий виклик - це нинішній економічний стан. Де-факто наша країна - банкрут, хоча де-юре ми ще утримуємо інші позиції. І третій виклик пов'язаний з першими двома - це колосальна еміграція українців", - підкреслив політик і представив своє бачення вирішення цих проблем.

"Що стосується досягнення миру, то нам потрібна сильна армія, і для цього є необхідні умови. Наш оборонний комплекс зможе відповідати міжнародним стандартам за умови ефективного використання коштів на озброєння. Прикладом для України з точки зору економічних викликів, непростих відносин із сусідньою країною та побудови сучасної армії можуть служити Ізраїль і Південна Корея, які за дуже короткий час змогли досягти економічного процвітання. Ми також повинні розвинути ефективну боєздатну сучасну армію. І з іншого боку - задіяти весь комплекс переговорних заходів, як двосторонніх, так і багатосторонніх, для забезпечення безпеки. Потрібно впливати на Росію і "батогом, і пряником". Адже санкції - це лише один з інструментів досягнення миру, але не самоціль", - пояснив Сергій Тарута.

На думку лідера "Основи", військовий спосіб повернення Донбасу в Україні - безглуздий, незважаючи на бравурні заяви влади про військову міць України. Тому область рішень конфлікту знаходиться виключно в сфері дипломатії. А для дипломатичного вирішення, необхідно визначити систему координат цього конфлікту. Тарута переконаний, що конфлікт має чотири виміри: геополітичний (конфронтація по лінії Росія-Захід / США); геоекономічний (конфронтація по лінії Росія-Захід / ЄС); двосторонній (конфронтація по лінії Росія-Україна); український.

Відповідно, для виходу з конфлікту треба комплексно знайти рішення на всіх чотирьох рівнях, особливо на українському. Таке чотирирівневе позиціонування української кризи дає відповідь на те, хто є учасниками цієї кризи: Україна, Росія, США, Євросоюз і його локомотиви ФРН і Франція як учасники "нормандського" формату, ОБСЄ.

Що стосується виходу економіки України з кризи, то тільки достатність обсягів інвестування і ефективність їх використання дозволять досягти суттєвих результатів, пояснив Сергій Тарута. Україні необхідні темпи зростання економіки не менше 10-15% в рік, пояснив політик і додав, що реалізація економічної програми партії "Основа" - Доктрини збалансованого розвитку "Україна 2030" дозволить за короткий час кардинально поліпшити ситуацію в країні і зупинити катастрофічну еміграцію працездатного населення з України.

Зараз ви читаєте новину «Перед Україною сьогодні стоять три виклики: війна, колапс економіки та еміграція - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути