неділя, 30 вересня 2012 13:42

"Перед словом "опозиція" ставлю три крапки. І буква "ж" туди підходить"

У Полтаві на будинку по вулиці Гоголя 29/14 вивісили рекламний щит самовисуванця від 144 виборчого округу до Верховної Ради Василя Ковальчука, 54 років. Більше білбордів кандидат не має. На ньому зображено, як Василь Ковальчук б'ється з "беркутівцями". Обличчя у крові. Фото зроблене під час акцій протесту за мову біля Українського дому. На щиті напис: Цей дядько бився. Як лев — продовження фрази на сусідній стіні будинку. Там зображено портрет кандидата в депутати Василя Ковальчука, номер його мобільного. Поряд - фото з бійок у Верховній Раді. "Вони захищають Україну, а ти чого чекаєш. Україна понад усе", - написано на білборді. Полтавці кажуть, що це найбільш оригінальний рекламний щит, який бачили.

- То було місиво. Коли до Українського дому кинули "беркутівців", розставив 150 людей — протистояли орді, - пригадує Василь Ковальчук. - Там були ще люди, які торгували своїми пиками. Стояли за 30-40 м від місця подій, трималися за руки. Фотографію зробили столичні фотографи. Побачив її в інтернеті. Вирішив використати для своєї реклами. Будинок належить моєму товаришеві. Згідно з законом про рекламу, конструкція не спирається на землю, закріплена на вікнах. Тому можу висловлювати свою думку. Щит погодив з головним архітектором міста. Білборд намагається зняти комунальна організація, що займається рейдерством полтавських ринків. Мені телефонують і погрожують.

Як розцінюєте бійки у Верховній раді?

- Україну віддали у руки тричінесудимого злодія і такої самої команди. Такі норови прийшли у Верховну Раду. Погано ставлюся до бійок у Верховній Раді. Але коли приймали "харківські угоди", чи прийняли у другому читанні закон про мову — дійсно потрібно було застосовувати силу. Так відбувається тому, що у країні повністю відсутня опозиція. Я перед словом "опозиція" ставлю три крапки. І буква "ж" туди дуже підходить. У парламенті нових облич не бачу. Ці хлопчики побували скрізь, у різних партіях, але нічого так і не зробили.

Наприклад, у списку "Батьківщини" під номером 55 знаходиться довгонога білявка (Тетяна Донець — ред.). Вона подружка львівського банкіра-"регіонала". А В'ячеслав Коваль, Михайло Волинець, Андрій Шкіль — люди справжні патріоти — займають 90, 85, 87 місця. Вони знаходяться поза прохідним списком.

Як люди оцінюють опозицію?

- У неділю 23 вересня у Полтаву приїжджав прем'єр-міністр Микола Азаров. До нього прийшов гурт людей просити помочі. Я їм допомагав. Річ у тім, що 2004 року згорів будинок. 17 родин мали отримати нові квартири. З того часу двоє вже померли. Решта живуть у родичів, гуртожитку, на зйомних квартирах. Місто не хоче давати їм житло. Що права людей нагло порушують прийшли сказати Азарову. З ним було близько 100 молодиків, більше схожих на кримінальних елементів. Людей просто відкидали. Та документи таки вдалося передати заступникові Азарова. Люди раніше зверталися до Хрістова і Матковського (Дмитро Хрістов — кандидат від Об'єднаної опозиції, Андрій Матковський — самовисуванець, колишній мер Полтави. Балотуються по мажоритарній системі від 144-го виборчого округу - ред.). Вони відмовили. А якби втрьох об'єдналися та допомогли людям? Справа ж не у виборах, а щоб допомагати. Люди все бачать і розуміють.

Чи застосовується адмінресурс?

- Днями міський голова Олександр Мамай був у пологовому, потім у третій лікарні. Їздить і розповідає, щоб розбудувати Полтаву потрібно у Верховну Раду запхати Залужного і Макара (Володимир Макар — самовисуванець. Лідер громадського об'єднання "Наш дім — Полтава", з якого і мер - ред.). Вони перенаправлятимуть сюди грошові потоки. Хоча посадова особа агітувати не має права.

Чи будуть фальстфікації на виборах?

- Звісно. Саме для того Партія регіонів зараз оголошує рейтинг висмоктаний з пальця. Він у них почав різко зростати. На дільницях списки членів комісій проходили з порушеннями. Зателефонував Віталієві Кличку, каже, "регіонали" набирають членами дільниць "регіоналів". Ви опозиція, розберіться. Досі розбираються. Мій товариш Анатолій Банний, правозахисник, постійно був головою виборчої дільниці. Його відхиляють і ставлять кримчанку від "Русского блока". На Полтавщині у списки членів комісії потрапила партія "Любителей пива". Іде підготовка до планової фальсифікації.

Зараз ви читаєте новину «"Перед словом "опозиція" ставлю три крапки. І буква "ж" туди підходить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути