середа, 07 грудня 2022 02:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон: США не збираються заважати Україні розвивати озброєння для дальніх ударів

Пентагон: США не збираються заважати Україні розвивати озброєння для дальніх ударів
У США вважають, що Україна має повне право розвивати можливості для дальнього удару. Фото: Maxar Technologies

США не планують якось заважати Україні розвивати та вдосконалювати її можливості для дальніх ударів по противнику. США не хвилює, що ці засоби потенційно можуть бути націлені на територію РФ.

Україна може розвивати свої кошти дальнього удару так, як їй буде завгодно, заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє CNN.

"Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свої власні можливості" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін провів Радбез – про що говорили

Таким чином Остін відреагував на заяву високопоставленого представника Державного департаменту США, який заявив про те, що Україна може бути причетна до ударів по російських авіабазах "Дягілєво" та "Енгельс".

У російському Міноборони повідомили, що вранці 5 грудня Україна намагалася безпілотниками атакувати російські аеродроми "Дягілєво" та "Енгельс". На обох аеродромах дислокується Дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягілєво", в Саратовській області – "Енгельс".

Окупанти стверджують, що безпілотники вдалося перехопити та вони "частково пошкодили обшивку корпусу двох літаків". У Міноборони РФ заявили, що в результаті цього троє російських військових загинули, четверо отримали поранення.

У Повітряних силах України, коментуючи подію, не підтвердили, але й не спростували причетності України до цієї "бавовни". Водночас речник відомства Юрій Ігнат припустив, що, ймовірно, плани окупантів щодо ракетних атак на Україну дещо змістяться через "бавовну".

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: США не збираються заважати Україні розвивати озброєння для дальніх ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути