понеділок, 05 грудня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми ще нічого не починали" – Повітряні сили України про вибухи на авіабазах РФ

"Ми ще нічого не починали" – Повітряні сили України про вибухи на авіабазах РФ
У ЗСУ зробили загадкову заяву щодо вибухів на аеродромах Росії. Фото: УНІАН

Ранкові вибухи на авіабазах в Енгельсі та під Рязанню у Російській Федерації – тривожний сигнал для росіян.

Імовірно, їхні плани щодо ракетних атак на Україну дещо змістяться. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі каналу "FreeДом" 5 грудня, передає Gazeta.ua.

"Сталися "хлопки", які дедалі частіше на території Росії відбуваються. Як би ворог не хотів – ми ще нічого не починали. Ось так можна схарактеризувати ці події. Їм треба почухати потилицю, подумати, як і хто це зробив, як це відбулося? Знайти винних. Може, це займе деякий час. Тривожний для них сигнал. Ймовірно, дещо відтермінують (масований удар по Україні. – Gazeta.ua), хоч це тільки припущення", – прокоментував Ігнат, не підтвердивши, але й не спростувавши причетність України до "бавовни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна "бавовна" в окупантів ‒ у центрі Донецька були потужні "прильоти"

Він нагадав, що ЗМІ поширюють інформацію про концентрацію на базі в Енгельсі до 20 бомбардувальників. Окупанти завезли туди ракети та заправили літаки.

Попри вибухи на авіабазі, загроза масованого ракетного удару по Україні зберігається, попередив Ігнат.

"Те що відбулося нині – треба дочекатися супутникових знімків. Супутникові знімки обов'язково скоро з'являться. Тоді можна говорити про характер цих пошкоджень. Сподіваємося, характер цих пошкоджень якомога більший", – сподівається Ігнат.

У ніч на 5 грудня в Енгельсі, що у Саратовській області, пролунали вибухи. Росіяни заявляють, що місцевий аеродром, що на відстані понад 800 км від України, атакували дрони.

Два російські літаки Ту-95 зазнали пошкоджень на аеродромі Енгельс. Саме ці літаки Росія залучала до масованих ударів по Україні.

Також вибух стався на авіабазі під Рязанню. За версією росіян, вибухнув бензовоз, троє людей загинули. Там також базувалися Ту-95.

Днями ЗМІ попереджали, що наступний масований удар Росії по Україні за участю бомбардувальників, очевидно, неминучий. Експерти попереджають про нову потужну повітряну атаку РФ, аналізуючи супутникові знімки аеродрому "Енгельс-2" під Саратовом від компаній Maxar.

Зараз ви читаєте новину «"Ми ще нічого не починали" – Повітряні сили України про вибухи на авіабазах РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути