вівторок, 08 листопада 2011 14:43

Пенсійний фонд: через виплати одним пільговикам, на інших не буде грошей

Пенсійний фонд: через виплати одним пільговикам, на інших не буде грошей

Пенсійний фонд стурбований значним зростанням виплат на виконання судових рішень, повідомляється на офіційному сайті уряду.

Згідно з повідомленням, "через виплати багатотисячних компенсацій одним пільговикам, можуть виникнути складності з виплатами навіть мінімальної соціальної допомоги іншим, з такими ж правами".

"Суми, які зараз доводиться перераховувати пільговикам, накопичувалися багато років. Певним категоріям громадян законом були передбачені одні способи нарахування пенсій, фактично ж нарахування проводилося в значно менших розмірах, виходячи з реальних можливостей державної скарбниці. Тепер суди ухвалюють відповідні рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду великих сум на користь позивачів, зокрема чорнобильців та дітей війни", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошей у бюджеті бракує не через пільговиків

Зараз на рішення судів пенсії з інвалідності в розмірі від 11 тис. грн до 34,2 тис. грн отримують 875 інвалідів-чорнобильців у десяти регіонах України. При цьому інші пільговики, які не звернулися до суду, отримують пенсії до 2,4 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пенсійному фонді немає грошей для виплат по чорнобильських пенсіях - Тігіпко

"Нехтуючи принципом соціальної справедливості, окремі пільговики відсуджують величезні компенсації. Так, одному громадянину виплатили 775 тис. гривень, іншому - 750 тис. грн. Лише у вересні виплати понад 200 тис. гривень отримали 132 людини, ще більше п'ятистам пільговикам було виплачено від 100 до 200 тис. грн кожному. При цьому мільйони пенсіонерів отримують невеликі, а то і мінімальні пенсії", - зазначено в повідомленні.

У поточному році з рахунків Пенсійного фонду вже стягнуто на користь пільговиків-позивачів 6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійний фонд: через виплати одним пільговикам, на інших не буде грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути