пʼятниця, 21 вересня 2012 14:44

Спецтема: Луценко за ґратами

Пенітенціарна служба порушує право Луценка на конфіденційну розмову з адвокатом - Баганець

Пенітенціарна служба порушує право Луценка на конфіденційну розмову з адвокатом - Баганець
Олексій Баганець скаржиться, що тюремники порушують не лише українське законодавство, але й міжнародні норми. Фото: obozrevatel.com

Державна пенітенціарна служба порушує права екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на ведення телефонних розмов та юридичний захист.

Про це на прес-конференції у Києві сказав адвокат екс-міністра Олексій Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко з дружиною можуть поселитися в селі на Чернігівщині

Він наголосив, що зараз Луценко перебуває у якості засудженого, оскільки вирок по першій справі вступив у законну силу. Тому щодо нього розповсюджується дія Кримінально-виконавчого кодексу. Але навіть у ньому не забороняється право засудженого на спілкування з адвокатом в необмеженій кількості.

"Більше того, там сказано, що засуджений має право ініціювати зустріч з адвокатом і проводити бесіди з адвокатом на одинці. Більшість таких зустрічей необмежена. Також по другій справі вирок ще не вступив у силу, тому на нього розповсюджуються інші норми, як до тимчасово ув'язненого. Згідно з цими нормами, ув'язнений має право на конфіденційні зустрічі з захисником в необмеженій кількості", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рукавиці — символ звернення Луценка до українського народу

Баганець наголосив, що також законом забороняється будь-яке втручання у приватні розмови засудженого зі своїм захисником. Але ці норми щодо Луценка порушуються. Він також зазначив, що правові акти ООН також регулюють питання спілкування засудженого із адвокатом.

"Ми бачимо, що ці законодавчі норми говорять про те, дії колонії є грубим порушенням українського і міжнародного законодавства",- підкреслив Баганець.

 

Зараз ви читаєте новину «Пенітенціарна служба порушує право Луценка на конфіденційну розмову з адвокатом - Баганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути