вівторок, 18 вересня 2012 15:44

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко: Найпозитивнішою емоцією в перший вечір перебування у колонії було нічне небо

Луценко: Найпозитивнішою емоцією в перший вечір перебування у колонії було нічне небо
Юрій Луценко поділився враженнями від колонії. Фото: obozrevatel.com.

Екс-міністр внутрішній справ Юрій Луценко поділився враженнями від перебування в Менській колонії.

Про це він написав на своєму блозі на "Українській правді".

За його словами, нове місце ув'язнення сильно відрізняється від СІЗО.

"З одного боку – відчутно кращі умови: замість бетонного мішка камери на 9 кв. метрів, заповненої віковим смородом і цілодобовим собачим гавкотом, тут – цивілізоване приміщення із нормальними ліжками, санвузлом, кухнею. І головне – вільна можливість виходу на свіже повітря у дворик 12 на 3 метри", - повідомив він, додавши, що "найбільш позитивною емоцією в перший вечір перебування у колонії було нічне небо із зорями, на які я вперше за 20 місяців дивився без ґрат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна в твоїх руках" - пошиті Луценком рукавиці роздаватимуть людям

За його словами, режим колонії значно суворіший - підйом о 6 ранку, і до відбою о 10-й вечора лежати на ліжку чи навіть на лавці – заборонено.

"Задовбує не це, а та атмосфера, яку створюють наповнені власною значущістю шістки, що постійно наїжджають зі столиці, збуджуючи переляканий місцевий персонал установи. Вся їх активність чітко вкладається у невмирущий радянський Закон Клізми. Правило перше: кожна піпетка хоче стати Клізмою. Правило друге: все робиться через зад", - відзначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка розказала, чому він в колонії отримав попередження

Він також додав, що до нього довели вимогу припинити розмови по телефону на політичні теми.

"Особливо підкреслено, щоб я не говорив про Януковича, Партію регіонів і мафію. Чудесний логічний ряд, чи не так?", - зіронізував він.

Неможливість говорити по телефону йому пояснили проведенням ремонту. "Не знаю, як можна відремонтувати систему, яка пропускає розмову про апетит нашого пса Босса (теж із Донецька:)), але вмить розриває зв'язок при згадці Януковича", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Луценку пророчать близьку волю

Луценко також готується до майбутнього заяви про порушення ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу ("засудженим надається право на телефонні розмови буз обмеження їх кількості під контролем адміністрації"), що носить ознаки зловживання посадовими обов'язками керівництва установи.

Він підкреслив, що не поступиться. "Я, звичайно, хотів би вийти на волю, бо перебування у таборі в першу чергу є покаранням моєї сім'ї. При цьому я готовий відсидіти від дзвінка до дзвінка весь термін, але ні на сантиметр не прогнуся перед мафією".

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Найпозитивнішою емоцією в перший вечір перебування у колонії було нічне небо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути