понеділок, 09 вересня 2013 19:48

Пенітенціарії кажуть, що ЄСПЛ визнав їх дії до Тимошенко законними

Пенітенціарії кажуть, що ЄСПЛ визнав їх дії до Тимошенко законними
Юлія Тимошенко. Фото: hvylya.org

Державна пенітенціарна служба України вважає, що усі дії її співробітників стосовно ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко були законними. ДПтС посилається на рішення Європейського суду з прав людини від 30 квітня 2013 року, яке начебто визнало "законність усіх дій співробітників ДПтС відносно засудженої Тимошенко".

Відомство називає звинувачення і скарги екс-прем'єра безпідставними і неприйнятними.

Такі висновки у ДПтС роблять також із рішень українських судів на скарги Тимошенко щодо побиття, відеоспостереження, забезпечення права на побачення та щодо нерозголошення конфіденційної інформації.

На початку вересня Комітет із запобігання катувань Ради Європи у своєму звіті за результатами візиту в Україну наприкінці 2012 року заявив про застосування в колонії сили до  екс-прем'єра Юлії Тимошенко. У ході бесід з іншими ув'язненими експерти РЄ переконалися, що до Юлії Тимошенко під час транспортування в лікарню 20 квітня 2012 року застосовувалася сила. Експерти КЗК заявили, що є численні свідки тих подій.

Захист Тимошенко вимагає від Генпрокуратури покарати винних у застосуванні сили до екс-прем'єра і готує скаргу до Євросуду.

Зараз ви читаєте новину «Пенітенціарії кажуть, що ЄСПЛ визнав їх дії до Тимошенко законними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути