Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2011 15:02

Печерський суд відмовив Тимошенко

Печерський суд відмовив Тимошенко

Печерський районний суд Києва підтвердив законність постанови Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи відносно екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо газових контрактів.

Відповідне рішення суддя Галина Супрун оголосила в понеділок.

Таким чином, скарга екс-прем'єра до ГПУ залишена без задоволення.

"Підстави для порушення кримінальної справи достатні ... скаргу залишити без задоволення", - сказала суддя Галина Супрун.

Стосовно кваліфікаціі злочинів у вчиненні яких підозрюють Тимошенко, то, за словами судді, вона буде визначатися в ході судового слідства.

Постанова суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Суд також спрямував заяву Тимошенко про порушення кримінальної справи проти слідчого, який розглядає справу екс-прем'єра в Генпрокуратуру, оскільки це не належить до його компетенції.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо газових контрактів 2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн.

11 травня Печерський районний суд Києва приступив до дослідження матеріалів справи при розгляді позову Тимошенко на незаконність постанови Генпрокуратури.

12 травня лідер "Батьківщини" зробила прогноз, що 16 травня Печерський райсуд винесе рішення за її позовом, однак це рішення буде заангажованим.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд відмовив Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути