пʼятниця, 09 березня 2012 15:52

Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"

Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"

Соціальна напруга в Україні зростає, тому перед президентськими виборами можливі акції на кшталт "Україна без Януковича".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Андрій Павловський сьогодні після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Зазначимо, що рівно 11 років тому, 9 березня 2001 року, біля Адміністрації президента відбулися зіткнення учасників акції "Україна без Кучми" з міліцією.

"Така акція можлива, але, мабуть, вона вже буде ближче до президентських виборів. Якщо ж соціально-економічна ситуація в Україні стане вже зовсім нестерпною, то це станеться і раніше. Всі бачать, що за останні два роки якість життя погіршилась. І бачать це не по казковій статистиці, а по сімейному бюджету", - сказав він.

За його словами, купівельна спроможність українців суттєво впала.

"Порівняйте ті ціни, які були на початку 2010 року, з нинішніми. Комунальні послуги зросли більш ніж у два рази. Ціни на харчі та одяг трохи менше, але все одно значно подорожчали. Навіть урядова статистика каже, що понад 60% людей витрачають 70% сімейного бюджету на найнеобхідніше. Але ж у 21 столітті жити лише харчуванням неможливо. Молодь не може ні задовольнити свої духовні потреби, ні знайти роботу. Це призводить до соціального напруження, яке рано чи пізно виллється у ті чи інші форми протесту", - наголосив політик.

Заяву президента Віктора Януковича про можливість підвищення соціальних виплат Павловський прокоментував так:

"По-перше, це ознака того, що для Партії регіонів стартувала передвиборча компанія, а кнопку "Старт" натиснув особисто Янукович, давши чергові обіцянки. По-друге, під тиском громади влада згадала, що в Україні, крім інтересів Межигір'я, є прості люди, які незадоволені, а на носі вибори, отже треба з цим щось робити. Але ж ви подивіться, що вони пропонують - копійки, замість того, що потрібно дати людям згідно з чинним законодавством. В результаті порушення закону про єдину тарифну сітку бюджетники - кваліфіковані лікарі та вчителі - недоотримують по 700-800 гривень щомісяця. І зараз влада каже, що дасть їм 100 гривень. Це не нормально. Ця чергова подачка перед виборами не вирішує проблем. Хіба трохи знизить соціальну напругу перед виборами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "покращенням" від Януковича економіка розвалиться через півроку

"Бютівець" закликав не вірити таким обіцянкам влади.

"Люди мають зробити висновки і не куплятися в черговий раз на кілограм гречки чи яку-небудь ще подачку, як ці 100 гривень "покращення". Упродовж двох років влада не виплачувала соціальні програми у тому обсязі, у якому мала це робити за законом. За рахунок цього вони зекономили, а тепер підкинуть українцям гроші, але вже набагато менше", - підкреслив Павловський.

Нагадаємо, Янукович 7 березня на розширеному засіданні уряду заявив, що зростання економіки дає можливості для покращення соціальних стандартів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути