Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2011 19:12

Павленко перегляне процедуру реалізації базових прав дітей

Павленко перегляне процедуру реалізації базових прав дітей

Громадська консультативна рада з питань захисту прав дитини має стати ефективним робочим органом Адміністрації Президента України, головним порадником і ініціатором всіх змін, яких потребує держава у сфері захисту прав дитини.

Таке переконання висловив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко на першому засіданні Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини.

Він назвав символічним початок роботи Ради саме 27 вересня, у 20-ту річницю ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини.

"20 років тому українська держава взяла на себе зобов'язання в повній мірі реалізувати права дитини, передбачені Конвенцією ООН, і є ще дуже багато роботи, яку нам необхідно виконати в цьому напрямку", - зазначив Павленко.

Говорячи про основні функції та завдання Ради, Уповноважений з прав дитини назвав головними моніторинг становища дітей та діяльності влади у сфері захисту прав дитини в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павленко розробить держпрограму захисту прав дитини

"Маємо почути кожну дитину, права якої порушено, здійснити все необхідне для їх поновлення", - зазначив він.
Юрій Павленко наголосив на необхідності перегляду процедур реалізації в Україні базових прав дитини, передбачених Конвенцією ООН і чинним законодавством.

На переконання Павленка, сьогодні у вітчизняне законодавство практично не імплементовано принцип забезпечення найвищих інтересів дитини, через що багато рішень виконавчої і судової гілок влади відповідають вимогам закону, однак не відповідають інтересам дитини. Серед актуальних питань, які активно обговорюються в суспільстві, потребують розгляду та вирішення, він назвав особливості усиновлення дітей, доцільність міждержавного усиновлення, реформування інтернатних закладів, реалізація права дитини бути вислуханою і почутою, не зазнавати дискримінації, збереження та підтримка її сім'ї та сімейного оточення тощо.

Зараз ви читаєте новину «Павленко перегляне процедуру реалізації базових прав дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути