неділя, 02 серпня 2009 16:35

Патріарху Кирилу заборонили летіти у Рівне

Патріарху Кирилу заборонили летіти у Рівне
За вказівкою української влади літак патріарха Московського і всієї Русі Кирила, що знаходиться в Севастополі, вилітає до Києва замість того, щоб направитись у західноукраїнське місто Рівне.

Про це повідомив у неділю голова відділу зовнішніх церковних зв"язків Московського патріархату архієпископ Волоколамський Іларіон.

"Влада мотивувала це питаннями безпеки. В керівництві адміністрації Віктора Ющенка нам повідомили, що для забезпечення безпеки нам необхідно змінити маршрут пастирської поїздки святішого патріарха", - сказав він.

"Ми не знаємо, хто готує у Рівному які провокації, і чи готуються вони взагалі з боку розкольників або якихось політичних груп", - додав архієпископ.

Він також розповів, що під час підготовки візиту українська влада пропонувала патріарху уникнути відвідування Рівного, але Кирило просив забезпечити можливість його перебування в цьому місті.

"Однак у неділю нам повідомили, що у Рівне летіти не можна, і літак буде посаджений у Києві", - сказав Іларіон.

Він висловив жаль у зв"язку з тим, що патріарх не зміг зустрітися зі своєю паствою. "Святіший Кирило дуже хотів відвідати Рівне і сподівається, що його бажання зустрітися з паствою цього міста здійсниться", - зазначив владика, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Патріарху Кирилу заборонили летіти у Рівне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути