Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 13:02

ПАРЄ припинить моніторинг України, якщо влада зважатиме на її рекомендації

ПАРЄ припинить моніторинг України, якщо влада зважатиме на її рекомендації

Моніторинг ПАРЄ може бути знятий з України лише тоді, коли буде  ухвалено і запроваджено рекомендовані Європою закони.

Про це "Українському тижню" сказав секретар Венеціанської Комісії Томас Маркерт.

"Навіть якби всі формальні зобов"язання, які брала на себе Україна, коли вступала до Ради Європи, були виконані, моніторинг з держави може бути знятий, лише коли нові закони запрацюють по-справжньому. На рівні формальних зобов'язань, Україна досі не ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс, не здійснила реформи прокуратури та адвокатури. Але добрі та модерні закони треба не тільки ухвалювати, але й виконувати", - сказав Маркерт.

7 листопада співдоповідачка ПАРЄ Майліс Репс попередила, що на січневій сесії, швидше за все, не буде прийнято крайніх заходів впливу на Україну, але вже через півроку ПАРЄ може запровадити санкції проти України у разі ухвалення непрозорого виборчого законодавства.

Раніше колишній голова моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен виступила проти зняття з України моніторингу. На її думку, Україна усе ще не виконала зобов'язання, взяті перед Радою Європи.

Попередній висновок Венеціанської комісії щодо виборчого законодавства було оприлюднено 14 вересня. Зокрема, зазначалося, що змішана система виборів - не найкращий варіант для України, оскільки в минулому вже приводила до спотворення волі виборців.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ припинить моніторинг України, якщо влада зважатиме на її рекомендації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути