понеділок, 16 квітня 2018 19:48

Парубій виправдався за затягування з Антикорупційним судом

Парубій виправдався за затягування з Антикорупційним судом
До законопроекту про Антикорупційний суд внесли 1925 правок. Фото: rbc.ua

Верховна Рада розгляне в другому читанні законопроект про Антикорупційний суд після того, як буде рішення профільного комітету.

Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій на брифінгу після погоджувальної ради.

"Затримка передбачувана - це комітет. Без комітету будь-який законопроект не може з'явитись у порядку денному сесії. За моєю інформацією, фактично вже завершений розгляд. Якщо я не помиляюсь, разом є 1925 правок. Я розраховую, що цієї середи буде остаточне рішення комітету і тільки після цього законопроект зможе потрапити в порядок денний сесії. Я сподіваюсь, що це рішення буде в найближчий період", - резюмував Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США нагадали Порошенку його обіцянку

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Парубій виправдався за затягування з Антикорупційним судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути