неділя, 30 травня 2010 16:29

Парубій розповів свою правду про Велику Вітчизняну війну

Парубій розповів свою правду про Велику Вітчизняну війну

Термін "Велика Вітчизняна" використовується, щоб приховати співпрацю між Німеччиною та Радянським Союзом. Про це "нунсівець" Андрій Парубій сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Нунсівець" переконаний, що війна для України почалася набагато раніше, ніж про це говорять радянські історики.

"Україна брала участь у Другій світовій війні і Україна розпочала війну за свою незалежність ще у 1939 році, коли була утворена Карпатська Україна. І саме тоді українці вперше в Європі збройно виступили проти нацистів і їх союзників", - сказав Парубій.

"У той час, коли комуністична влада Радянського Союзу підписувала з нацистською Німеччиною пакт Молотова- Ріббентропа, коли проводилися спільні паради нацистської і радянської армії у Бресті, українці вже воювали проти нацизму", - нагадав "нунсівець".

За його словами, радянським історикам дуже хотілося приховати цей період.

"Але для українців він існує,бо ми воювали за свою незалежність. І тому для нас - це Друга світова війна, як це є для всього світу. Обрамлення іншими датами періоду Другої світової війни для нас є неприйнятним", - заявив Парубій.

Він назвав термін "Велика Вітчизняна війна" заполітизованим й ідеологічним, а також таким, що не відповідає історичній дійсності.

Нагадаємо, що у вівторок, 25 травня, Львівська облрада прийняла рішення про заборонив вживання терміну "Велика Вітчизняна війна". Вже у четвер, щонайменше 5 львівських депутатів написали заяви про відкликання їхніх голосів щодо прийнятого цього рішення.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів свою правду про Велику Вітчизняну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути