субота, 29 травня 2010 15:04

Львівські депутати відкликали голоси від терміну ВВВ

Львівські депутати відкликали голоси від терміну ВВВ

Депутати Львівської обласної ради Степан Данькевич від БЮТ та Юрій Візняк з УНП відкликають свої голоси з рішення про заборону терміну "Велика Вітчизняна війна". Обласні обранці кажуть їх картками скористалися без їх відома.

"Картка залишилася в залі, а я вийшов. Хто з колег проголосував не знаю. Але факт, що моя картка проголосувала без мене. Саме тому я й відкликаю свій голос. Своє ставлення до заборони не скажу. Маю таке право! Не коментувати", - сказав Данькевич.

"Мене теж під час голосування не було в залі. Я про результати і про саме голосування взнав лише на наступний день. Не зовсім розділяю це рішення колег депутатів. Там же окрім заборони терміну "Велика Вітчизняна війна" депутати ухвалили 9 травня святкувати День пам'яті жертв Другої світової війни. Я виступаю проти цього, бо це в ущерб ветеранам, які в цей час святкують День перемоги. Для цих дідусів і бабусь дуже важливо й приємно, що ми пам'ятаємо про їх подвиг. Я не зміг би підтримати це рішення після того, як 9 травня дивився їм в очі", - пояснив Візняк.

"Вшанувати жертв війни можна 22 червня, в день нападу фашистів на СРСР. Але аж ніяк не 9 травня. Що ж до терміну "Велика Вітчизняна війна", то я теж не підтримую колег. Цей термін вже склався історично. Не варто чіпати минуле й щось там змінювати. Чому проголосували депутати "за"? Можливо, просто не вникли в суть питання", - додав Візняк.

Ініціатор рішення заборонити термін "Велика Вітчизняна війна" Олег Панькевич зі "Свободи" переконаний депутати, які відзивають голоси переслідують власні меркантильні цілі.

"Карточку залишили? То це Совість свою вони залишили! Пригадую Данькевич точно в залі був під час голосування. Вони сподіваються отримати від влади своїх 30 срібняків. Данькевич відомий перебіжчик по партіях, які знаходяться при владі. Спершу підтримував Кучму, потім Тимошенко, а за якийсь час може перебігти до нової влади. Таке саме й з Візняком. Певно хоче залишитись на посаді голови Мостиської райадміністрації", - переконує Панькевич.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати відкликали голоси від терміну ВВВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути