вівторок, 23 жовтня 2018 10:31

Парубій порівняв Раду з мафією

Парубій порівняв Раду з мафією
А якщо в залі буде вбивця, теж не знімати недоторканність? - запитує спікер Андрій Парубій. Фото: УНІАН

Народні депутати діють за принципом мафії, коли йдеться про зняття недоторканності з їхніх колег. Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю "Слово і Діло".

Коментуючи провал голосування за зняття недоторканності з "опоблоківців" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова, спікер зауважив:

"Це було соромом для українського парламенту. Мені було соромно за позиції, які почали висловлювати деякі депутати - достатньо чи недостатньо доказів. Я казав: хлопці, ви тоді одягніть мантії та прийдіть сюди. Скажіть, що ви судді. Або підіть в прокуратуру".

Верховна Рада не має повноважень визначати склад провини, сказав Парубій.

"Ці голосування дали дуже погану тенденцію: тенденцію до корпоративного духу "своїх не здаємо".

Я не розумію самої тої психології, самої атмосфери. А якщо в залі буде вбивця? А якщо в залі буде маніяк? І оце "своїх не здаємо" – це, вибачте, принцип не найвищого законодавчого органу країни. Це принцип Cosa Nostra і мафії. На жаль, те голосування було великим ударом по українському парламенту в цілому", - резюмував спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КДБістська секта, ідіть сповідайтесь - у Раді освистали Вілкула

16 жовтня Верховна Рада відхилила подання генпрокурора про зняття недоторканності з нардепів Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. За даними слідчих, він сприяв відчуженню приміщень державного оборонного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості" у Дніпрі площею 7 тис. кв. м.

Вілкула - що 2011-го на посаді голови Дніпропетровської ОДА незаконно перевів землі колективної власності під розробку кар'єра та приватній фірмі "АРТ ЛЕНД". Так дії коштували державі понад 5 млн грн і знищення частини земель сільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «Парубій порівняв Раду з мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути