понеділок, 05 березня 2018 19:12

Парубій має головне завдання

  "Парубій справді хоче прийняти цей кодекс. Змінити виборчу систему - це поставити собі монумент на все життя" - Віктор Чумак. Фото: Назар МАЗИЛЮК
"Парубій справді хоче прийняти цей кодекс. Змінити виборчу систему - це поставити собі монумент на все життя" - Віктор Чумак. Фото: Назар МАЗИЛЮК

Ухвалення Виборчого кодексу із відкритими списками залишається складним. У цій ситуації головним лобістом документу є спікер Андрій Парубій.

Про це сказав позафракційний народний депутат Віктор Чумак в інтерв'ю Gazeta.ua

"Ситуація непроста для влади. 226 голосів "за" вийшли з переляку. Не порахували: "Голосуйте, як хочете. Не важливо". Міжнародні партнери аплодують: "Ви обіцяли, робіть". Здавати назад не можна. Провалив би парламент - Петро Олексійович знов би сказав: "Це погана Верховна Рада". Більше того, автором законопроекту є Андрій Парубій. Якщо не прийняти кодекс, що подає голова Верховної Ради, член коаліції, член другої за кількістю фракції парламенту, то вибачте, чого варта коаліція. А ще: Парубій справді хоче прийняти цей кодекс. Змінити виборчу систему - це поставити собі монумент на все життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман відчув, що не є людиною Порошенка

Багато мажоритарників розуміють, що кодекс нестрашний для них. Навпаки - матимуть перевагу щодо інших кандидатів. Мажоритарники працюють у своїх округах, їх там знають. Тому їм цей закон скоріше вигідний.

Але є й такі, які знають: партії їх до себе не візьмуть. Вони неконкурентні у відкритих політичних змаганнях. Можуть зайти до Верховної Ради лише через засівання гречкою, ремонт під'їздів, асфальтуванням доріг, через прямий підкуп. Ці торпедуватимуть ухвалення кодексу", - сказав парламентарій.

Більше читайте в інтерв'ю Віктора Чумака на сайті Gazeta.ua

7 листопада 2017 року народні депутати прийняли у першому читанні проект Виборчого кодексу. Він передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на парламентських виборах замість діючої змішаної виборчої системи.

Зараз ви читаєте новину «Парубій має головне завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути