середа, 14 листопада 2012 15:38

Партії регіонів краще формувати більшість без комуністів - експерт

Партії регіонів краще формувати більшість без комуністів - експерт
Олексій Голобуцьки: Уряду доведеться приймати непопулярні рішення. Фото: ua.glavred.info

Партії регіонів краще формувати більшість із самої партії та депутатів-самовисуванців.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький, коментуючи заяву лідера Комуністичної партії України про те, що комуністи будуть пропонувати своїх людей на посади в уряд.

Він наголосив, що у тій соціально-економічній ситуації, в якій країна опиниться після виборів, працювати в уряді буде дуже проблематично, оскільки доведеться приймати непопулярні рішення.

"Тут питання для самих комуністів. Тому що найближчим часом нашому уряду і владі загалом доведеться приймати, м'яко кажучи, непопулярні рішення, піднімати тарифи, ціни на газ і т.д. Судячи з економічної ситуації з кожним місяцем буде все гірше і гірше", - наголосив експерт.

Голобуцький додав: "І в принципі, зважаючи на позицію комуністів, Партії регіонів бажано більшість створювати із самої Партії регіонів і з незалежних депутатів, а не з комуністами". Він також підкреслив, що такими заявами Симоненка, "комуністи показують, що вони готові, але за дуже велику ціну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічна криза стане причиною глобальних змін в уряді — Фесенко

Водночас, на думку політолога, поки важко передбачити, яку ситуація буде у новій Верховній Раді і як саме формуватиметься більшість.

"Все залежатиме від того, якою буде конфігурація у владі. Бо зараз поки у "Регіонів" депутатів не недостатньо. Сьогодні відчувається, що у партії влади є певні проблеми із комплектацією більшості", - підкреслив він.

Голобуцький також не виключає, що посади в уряді можуть зайняти не тільки представники Партії регіонів чи КПУ, а й, наприклад, впливові депутати-мажоритарники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог

"Звичайно, якщо вони (Партія регіонів — ред.) будуть домовлятися із впливовими групами — групою Балоги, групою Порошенка, то шансів на те, що вони чи їхні люди будуть представлені в уряді достатньо великі", - наголосив експерт.

Нагадаємо, що Симоненко, відповідаючи на питання, чи буде Компартія брати участь у формуванні нового складу уряду, заявив: "Ми будемо пропонувати свої кадри".

Водночас, Симоненко прокоментував голосування комуністів в Раді спільно з більшістю: "Про що ми з вами говоримо? Ми бюджет бачили? Ніколи ми за нього не голосували. І останній раз теж. Програму Миколи Азарова? Яку програму? Я ні за що не голосував!".

 

Зараз ви читаєте новину «Партії регіонів краще формувати більшість без комуністів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути