Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2020 16:22

Партії продаватимуть місця у комісіях

Партії продаватимуть місця у комісіях
Не всі висуватимуть кандидатів, а беруть участь у виборах щоб отримати місця у комісіях. Фото: Reuters

Майже половина зареєстрованих партій проігнорували місцеві вибори. Про це повідомляє Комітет виборців України.

Про участь у виборах заявили 194 партії.

Всього в Україні станом на 1 січня було зареєстровано 349 партій. Таким чином майже половина з них проігнорували вибори.

До прикладу, про участь у попередніх місцевих виборах 2015 року заявили 140 партій - майже на пів сотні менше, ніж на цьогорічних виборах.

Особливістю цих виборів є участь значної кількості так званих регіональних партій. Які висувають кандидатів лише у межах областей, районів чи міст. Наприклад такі партії як "Рівне разом", "Херсонці", "Блок Кернеса – успішний Харків", "Партія чернівчан", "Березанська громада", "Біла Церква разом", ВО "Черкащани", "Партія вінничан", "Патріоти Волині", "Рідне Закарпаття", "Миколаївці", "Команда Дніпра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики за місяць витратили пів мільйона доларів на рекламу в Facebook

"Кількість партій, які заявили про участь в місцевих виборах, є значно нижчою, ніж зареєстрованих. Основна причина – фіктивність значної кількості, які існують лише на папері, однак участі у виборчих процесах не беруть. Це стосується як загальнонаціонального рівня, так і рівня місцевих рад.

Не всі з тих партій, які заявили про участь у виборах, реально висуватимуть кандидатів. Частина беруть участь у виборах лише для того, щоб отримати місця у виборчих комісіях і пізніше "перепродати" їх на користь більш відомих політичних сил", - каже голова КВУ Олексій Кошель.

15 вересня розпочався процес реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільського, селищного, міського голів. До виборів 25 жовтня залишилося 40 днів.

Зараз ви читаєте новину «Партії продаватимуть місця у комісіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути