четвер, 13 липня 2017 20:18

Партія "Відродження" підтримала пенсійну реформу за умови її доопрацювання та подальшого громадського обговорення

Партія "Відродження" підтримала пенсійну реформу за умови її доопрацювання та подальшого громадського обговорення
Партія "Відродження" підтримала пенсійну реформу. Фото: "24 канал"

Депутатська група "Партія "Відродження" підтримала в першому читанні пенсійну реформу уряду, оскільки нею передбачено осучаснення пенсій, яке торкнеться близько 12 млн українських пенсіонерів.

Разом з тим, у групі вважають, що реформа потребує доопрацювання і широкому громадському обговоренні запропонованих змін, повідомляють "Українські новини".

Про це заявив керівник депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік. Він відзначив, що пенсійна реформа містить як позитивні, так і неоднозначні моменти.

"До позитивних можна віднести, наприклад, пропозицію про скасування ганебного обмеження в 85% на виплату пенсій для працюючих пенсіонерів. Хоча це зовсім не досягнення уряду Гройсмана, а його обов'язок, скасувати це обмеження. Також ми підтримуємо норми про осучаснення пенсій та підвищення рівня виплат з 1 жовтня 2017 року, тому що мінімальна пенсія в 50 $, яка офіційно встановлена сьогодні, це ненормально. Але при цьому позитивних моментів явно недостатньо для того, щоб перекрити збитки від пенсійної реформи в такій редакції", – сказав Віталій Хомутиннік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні отримують найбільші пенсії

За його словами, однією з найскандальніших є пропозиція уряду позбавити в майбутньому права на пенсію частини пенсіонерів, в разі недостатності в них трудового стажу (15 років та менше).

"При цьому, з яких причин людина не працювала – за власним бажанням або ж не могла знайти роботу – ніяк не враховується. Для таких людей влада пропонує виплачувати соціальну допомогу – мінімальну, навіть меншу за прожитковий мінімум. Крім того, обов'язок по сплаті цієї соцдопомоги, а також виплат допомоги особам з інвалідністю, уряд хоче перекласти на місцеві бюджети. Тобто, ризик того, що частина українців взагалі залишиться без будь-яких пенсійних виплат, особливо в невеликих містах, стане реальністю. Прибирати дефіцит Пенсійного фонду треба, але уряд має шукати для цього інші шляхи, а не позбавляти права на пенсію мільйонів українців", – наголосив керівник депутатської групи "Партія "Відродження".

Українці, які працюють за кордоном, мають сплачувати внески до Пенсійного фонду України. Ці відрахування сьогодні добровільні.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Відродження" підтримала пенсійну реформу за умови її доопрацювання та подальшого громадського обговорення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути