пʼятниця, 20 липня 2012 13:03

Партія регіонів діє абсолютно однотипно, використовуючи адмінресурс - Данилюк

Партія регіонів діє абсолютно однотипно, використовуючи адмінресурс - Данилюк
Данилюк назвав випадок із велосипедами Льовочкіної справжнім ноу-хау. Фото: spilnasprava.com

Партія регіонів під час передвиборчої агітації, задіюючи адміністративний ресурс, працює дуже системно й однаково в усіх областях України.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів координатор Громадянського руху по припиненню повноважень Верховної Ради та Президента "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Агітація відбувається масово по всій Україні, - говорить він. - У Криму, наприклад, уже, мабуть, більше 200 велосипедів роздали поштарям від кандидата від "Регіонів" Юлії Льовочкіної. Ця кампанія розпочалася наприкінці червня. Очевидно, що цей процес триватиме й надалі. Більше того, він побудований під виглядом псевдосоціальної ініціативи. Тобто вони ходять там типу опитують які поштарі гарні, а які погані. І потім ніби кращим вручають велосипеди".

За словами політолога, аналогічна ситуація насправді і в інших регіонах країни.

"Партія регіонів діє абсолютно однотипно. Це велосипеди, дитячі й спортивні майданчики, використання державних службовців і працівників державних і комунальних установ для організації зустрічей із виборцями, агітації тощо", - зазначив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Льовочкіна отримала 24 мільйони з бюджету, щоб балотуватися в Раду

Він також додав, що у випадку з велосипедами Льовочкіної, то це, в принципі, ноу-хау.

"Адже раніше, скажімо, коли на Закарпатті Балоги масово роздавали всім велосипеди, то те маркування, яке йшло на двоколісних, самим поштарем могло бути зняте. Таким чином воно було орієнтоване більше на самого листоношу. А тут ми бачимо, що стаціонарно прикручена табличка. Це означає, що поштар автоматично перетворюється в агітатора за Льовочкіну. Тобто це фактично потрійний адміністративний ресурс. За державні гроші здійснюється непрямий підкуп, потім співробітник державного підприємства "Укрпошта" задіюється до агітації за кандидата", - підкреслив політолог.

"Поштарям, очевидно, не платитимуть за агітацію, їх просто в примусовому порядку змусять це робити. Але якщо він їде на велосипеді, на якому вже розміщена спереду величезна табличка, то ми прекрасно розуміємо, що це вже агітація. Але це всюди відбувається. Взагалі Партія регіонів працює дуже системно й однаково. Плюс-мінус якісь регіональні особливості", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів діє абсолютно однотипно, використовуючи адмінресурс - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути